Kacin: Na mizi spet možnost prepovedi gibanja

Foto: Profimedia koronavirus COVID-19 konvoj srbski državljani Foto: Anže Petkovšek Jelko Kacin
Če se širjenje virusa ne bo umirilo, je najbolj drastičen ukrep, ki ga bo treba uveljaviti, tudi 'lockdown', oziroma ponovna splošna prepoved gibanja, je v sinočnjih Odmevih dejal vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin.
Oglej si celoten članek

Načrt ukrepanja je potrjen, je povedal Kacin in dodal, da je narejen v več fazah s konkretnimi ukrepi. 

"Ti ukrepi so zelo konkretni, izvajali smo jih že spomladi. Zdaj je vse odvisno od incidence, števila zasednih bolniških postelj ter števila bolnikov na intenzivni negi. Ko presežemo določeno mejo, bo treba sprejeti ukrepe," je v Odmevih povedal Kacin.

Poudaril je, da po trenutnih podatkih četrtkovi rezultati o okužbah s covidom-19 ne bodo nič boljši kot v sredo.

Foto: Anže Petkovšek Jelko Kacin

"Če se virus ne bo ustavil, je popolna prepoved gibanja drastičen ukrep, ki nas čaka, če bomo imeli nekaj sto bolnikov, ki jih ne bomo imeli kam namestiti. Ali bo to veljalo za eno občino, ali eno regijo, bomo videli. Dejstvo pa je, da se v primerjavi z drugimi državami Evropske unije se še vedno dobro držimo," je še dejal Kacin.

Vnosov iz tujine po njegovih navedbah ni več, virus se širi znotraj države: "Očitno ne uspemo ujeti vseh okuženih dovolj hitro ali pa jih ne uspemo napotiti dovolj hitro v karanteno. Zato se število ljudi, ki jih okuži vsak okuženi povečuje. Včeraj je vsak novo okuženi okužil 1,14 ljudi."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 32

  • 20:02 2. Oktober 2020.

    Tisti, ki hodite na volitve in volite take ljudi za vlado se jebite eni in drugi.

  • 22:51 1. Oktober 2020.

    Kaj, ko bi te politični šlogarji povedal, kako bo država dobila denar. Saj res, Bruselj vse reši. Briga jih na …

  • 22:15 1. Oktober 2020.

    Boš vidu, Jekleni Kaco, da se boš še prehitr gibu za svoje spremljevalce. Karma je kurba. Se še spomnš ko …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.