Slovenija
106497 ogledov

Kacin: Na mizi spet možnost prepovedi gibanja

koronavirus COVID-19 konvoj srbski državljani
1/2
Profimedia
Če se širjenje virusa ne bo umirilo, je najbolj drastičen ukrep, ki ga bo treba uveljaviti, tudi 'lockdown', oziroma ponovna splošna prepoved gibanja, je v sinočnjih Odmevih dejal vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin.

Načrt ukrepanja je potrjen, je povedal Kacin in dodal, da je narejen v več fazah s konkretnimi ukrepi. 

"Ti ukrepi so zelo konkretni, izvajali smo jih že spomladi. Zdaj je vse odvisno od incidence, števila zasednih bolniških postelj ter števila bolnikov na intenzivni negi. Ko presežemo določeno mejo, bo treba sprejeti ukrepe," je v Odmevih povedal Kacin.

Poudaril je, da po trenutnih podatkih četrtkovi rezultati o okužbah s covidom-19 ne bodo nič boljši kot v sredo.

Jelko Kacin | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

"Če se virus ne bo ustavil, je popolna prepoved gibanja drastičen ukrep, ki nas čaka, če bomo imeli nekaj sto bolnikov, ki jih ne bomo imeli kam namestiti. Ali bo to veljalo za eno občino, ali eno regijo, bomo videli. Dejstvo pa je, da se v primerjavi z drugimi državami Evropske unije se še vedno dobro držimo," je še dejal Kacin.

Vnosov iz tujine po njegovih navedbah ni več, virus se širi znotraj države: "Očitno ne uspemo ujeti vseh okuženih dovolj hitro ali pa jih ne uspemo napotiti dovolj hitro v karanteno. Zato se število ljudi, ki jih okuži vsak okuženi povečuje. Včeraj je vsak novo okuženi okužil 1,14 ljudi."

 
Komentarjev 32
  • simon35 20:02 02.oktober 2020.

    Tisti, ki hodite na volitve in volite take ljudi za vlado se jebite eni in drugi.

  • Lion007 22:51 01.oktober 2020.

    Kaj, ko bi te politični šlogarji povedal, kako bo država dobila denar. Saj res, Bruselj vse reši. Briga jih na navadne državljane...

  • Bostjan Rakovec 22:15 01.oktober 2020.

    Boš vidu, Jekleni Kaco, da se boš še prehitr gibu za svoje spremljevalce. Karma je kurba. Se še spomnš ko si se nalimu na klancu na gorenski avtocesti? Stop nazj in pust drugm da peljo zadevo tko k se zagre. ...prikaži več Prevč si dolgočasn. To je mogoče pil vodo 30 let nazaj, dons je pa močno moteče.