Kaj bo povedala Jerajeva?

Foto: Žurnal24 (Foto: Anže Petkovšek)
Alenka Jeraj, predsednica preiskovalne komisije, ki se ukvarja z gradbenimi posli, bo stopila pred novinarje.
Oglej si celoten članek

Včeraj je tretjina omenjene komisije vložila kazensko ovadbo zoper ministra za okolje in prostor Roka Žarnića zaradi ponareditve uradne listine in suma nevestnega dela. Vse obtožbe je Žarnić zanikal že včeraj.

Komsija je zaslišala tudi Marjana Pišljarja, direktorja podjetja Les, ki je Juretu Jankoviću posodil tri milijone evrov. Ker mu Janković denarja ni vrnil, je Pišljar vpisal zastavno pravico na polovici družbe Electa Holding. Med zaslišanjem je razkril tudi, da je bil pri sestavljanju pogodbe navzoč tudi Klemen Šešok, ki je do zdaj trdil, da o tem ni vedel nič.

Janković opravil obveznosti
Jure Janković je v torek na sodišču spregovoril o domnevno sporni prodaji zemljišč v Ljubljani. Njegov zastopnik Aleksander Čeferin je dejal, da je Janković na vprašanja, ki jih je sestavila komisija, odgovoril, saj je sodišče "strokovno, komisija pa v glavnem samo politizira in na trenutke deluje nezakonito". S tem je po Čeferinovih besedah Jure Janković opravil svoje obveznosti do preiskovalne komisije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.