Slovenija
38 ogledov

Kaj bo povedala Jerajeva?

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Alenka Jeraj, predsednica preiskovalne komisije, ki se ukvarja z gradbenimi posli, bo stopila pred novinarje.

Včeraj je tretjina omenjene komisije vložila kazensko ovadbo zoper ministra za okolje in prostor Roka Žarnića zaradi ponareditve uradne listine in suma nevestnega dela. Vse obtožbe je Žarnić zanikal že včeraj.

Komsija je zaslišala tudi Marjana Pišljarja, direktorja podjetja Les, ki je Juretu Jankoviću posodil tri milijone evrov. Ker mu Janković denarja ni vrnil, je Pišljar vpisal zastavno pravico na polovici družbe Electa Holding. Med zaslišanjem je razkril tudi, da je bil pri sestavljanju pogodbe navzoč tudi Klemen Šešok, ki je do zdaj trdil, da o tem ni vedel nič.

Janković opravil obveznosti
Jure Janković je v torek na sodišču spregovoril o domnevno sporni prodaji zemljišč v Ljubljani. Njegov zastopnik Aleksander Čeferin je dejal, da je Janković na vprašanja, ki jih je sestavila komisija, odgovoril, saj je sodišče "strokovno, komisija pa v glavnem samo politizira in na trenutke deluje nezakonito". S tem je po Čeferinovih besedah Jure Janković opravil svoje obveznosti do preiskovalne komisije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.