Kakci jezijo vrtce in občino

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Od 16. julija bodo redarji kršitelje globili z 21 evri. Kar 35 novih košev za pasje iztrebke.
Oglej si celoten članek

Akcija. Občinska uprava je v javnem obvestilu lastnikom psov napovedala poostren nadzor in ostrejše sankcije. “V zadnjem času so se opazno poslabšale razmere v povezavi s pasjimi iztrebki,” pojasnjujejo v kabinetu župana Miha Ješeta. “Na občinsko upravo smo v zadnjem času prejeli več opozoril o neodstranjenih pasjih iztrebkih. Največ nam jih je posredoval Vrtec Škofja Loka,” pravi Ješe.

Po opozorilih globe

V preteklosti glob za tovrstne kršitve v Škofji Loki niso izrekali, od sredine julija pa nameravajo občinski odlok o reji in registraciji psov izvajati dosledno. “Občinska redarska služba bo do srede julija še opozarjala na kršitve, od 16. julija pa bo kršiteljem začela izrekati globe v višini 20,86 evra,” napovedujejo.

V Škofji Loki so v sodelovanju s kinološkim društvom Ovčar postavili 35 košev za pasje iztrebke. “Če bodo lastniki oziroma spremljevalci psov izrazili konkretne predloge za postavitev dodatnih košev, bomo njihove predloge z veseljem upoštevali,” zagotavljajo pri občinski upravi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 23:12 7. December 2012.

    Huje je,če pohodiš človeški drek,ja tudi drek otrok!

  • 14:59 30. Junij 2012.

    pa kaj ne poznajo vrečk halloooooo.......če maš ljubljenčka poskrbi za vse ....

  • 11:17 30. Junij 2012.

    21 EUR je premalo. Ni ga hujšega, kot še sredi opravkov pohodiš pasji drek, lastniki psov pa so po večini …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.