Slovenija
31 ogledov

Kakci jezijo vrtce in občino

Pasji iztrebki Žurnal24 main
Od 16. julija bodo redarji kršitelje globili z 21 evri. Kar 35 novih košev za pasje iztrebke.

Akcija. Občinska uprava je v javnem obvestilu lastnikom psov napovedala poostren nadzor in ostrejše sankcije. “V zadnjem času so se opazno poslabšale razmere v povezavi s pasjimi iztrebki,” pojasnjujejo v kabinetu župana Miha Ješeta. “Na občinsko upravo smo v zadnjem času prejeli več opozoril o neodstranjenih pasjih iztrebkih. Največ nam jih je posredoval Vrtec Škofja Loka,” pravi Ješe.

Po opozorilih globe

V preteklosti glob za tovrstne kršitve v Škofji Loki niso izrekali, od sredine julija pa nameravajo občinski odlok o reji in registraciji psov izvajati dosledno. “Občinska redarska služba bo do srede julija še opozarjala na kršitve, od 16. julija pa bo kršiteljem začela izrekati globe v višini 20,86 evra,” napovedujejo.

V Škofji Loki so v sodelovanju s kinološkim društvom Ovčar postavili 35 košev za pasje iztrebke. “Če bodo lastniki oziroma spremljevalci psov izrazili konkretne predloge za postavitev dodatnih košev, bomo njihove predloge z veseljem upoštevali,” zagotavljajo pri občinski upravi.

Komentarjev 3
  • Scott 23:12 07.december 2012.

    Huje je,če pohodiš človeški drek,ja tudi drek otrok!

  • Stojanka Ličanin 14:59 30.junij 2012.

    pa kaj ne poznajo vrečk halloooooo.......če maš ljubljenčka poskrbi za vse ....

  • puksicd 11:17 30.junij 2012.

    21 EUR je premalo. Ni ga hujšega, kot še sredi opravkov pohodiš pasji drek, lastniki psov pa so po večini nagnusne svinje, ki ne razumejo, zakaj morajo pobrati drek. 100 EUR kazni bi jim dal. Včasih me ne čudi, da ...prikaži več nastavljajo strup psom, pa čeprav psi niso krivi. Ljudje imajo tega dreka dovolj.