Slovenija
45 ogledov

Marca še zadnja opozorila za pasje kakce

Pes Boštjan Tacol
Poostren nadzor. Inšpektorji bodo prihodnji mesec lastnike psov za kršitve kaznovali s sto evri globe.

Marca bo občinski inšpektorat izvajal poostren nadzor nad lastniki psov in opozarjal tiste, ki s seboj ne bodo imeli pribora za odstranjevanje iztrebkov ali bodo iztrebke brezbrižno puščali na javnih površinah. “Prijaznim opozorilom v marcu pa bodo v prihodnjih mesecih sledile globe, in sicer v višini sto evrov,” napoveduje tiskovna predstavnica izolske občine Martina Miklavčič Šumanski.

Zakaj ostreje

“Pasji iztrebki so pereča problematika, saj nekateri lastniki psov ne spoštujejo pravil in nimajo obvezne opreme za pobiranje iztrebkov ali pa jo imajo in iztrebke puščajo kjerkoli ter s tem kvarijo videz okolja in povzročajo upravičeno slabo voljo med prebivalci,” pravijo na izolski
občini.

Zlasti v parkih z otroškimi igrali pa so iztrebki sporni tudi iz zdravstvenega vidika. “Lastnike psov zato pozivamo, naj za svoje ljubljenčke poskrbijo tudi, kadar gre za pasje iztrebke,” dodajajo na občini.

Komentarjev 3
  • reider 20:53 09.april 2012.

    Ti bi bil popolnoma enaka zalega, če bi bil 23,5 ure pripet ali zaprt, pol pa bi za pol ure lahko pritekel na ulico in bližnji park. Ko se žival začne gibat se takoj pojavi potreba. Krivec je LASTNIK!

  • albert 13:09 04.marec 2012.

    Kakšna pa je kazen za odvezano človeško zalego, ki serje, bruha in meče heroinske injekcije vsepovsod v vseh podhodih v Ljubljani, Tivoliju in tudi na grsdu? Pa da se ne bo kdo trudil, zagovarjam pobiranje pasjih iztrebkov. Krofeta ti pa ...prikaži več zgleda še sebe ne maraš!

  • krofeta 12:35 04.marec 2012.

    Lahko začnejo kar na ljubljankem gradu, saj je postal ljubljanski pasji WC. Odvezane pasje zalege serjejo na vsakem voglu.