Kako do višjih obresti

Foto: Žurnal24 (Foto: Boštjan Tacol)
Hranilnica Lon. Varčevalcu izplača tretjino več obresti od drugih.
Oglej si celoten članek

Z največ obrestmi varčevalca v treh hipotetičnih primerih (vezava tisoč, tri tisoč in pet tisoč evrov) obdarijo v Hranilnici Lon. Letna obrestna mera za vse tri zneske znaša pri njih 3,55 odstotka.

Tako prejme varčevalec za vezan depozit v višini pet tisoč evrov nekaj več kot 177 evrov obresti, za tisoč evrov pa 35,5 evra.

Iz največje slovenske banke NLB so nam sporočili, da ponujajo dolgoročne depozite le z dobo vezave 13 mesecev in več. Na spletni strani pa je mogoče opraviti informativni izračun tudi za vezavo za 365 dni.

Foto: Žurnal24 graf, banke, obresti

Obrestna mera za nižja zneska znaša 2,5 odstotka, za višjega pa 2,55 odstotka. Edina banka, v kateri ne morete vezati tisoč evrov (pogoj je vsaj 1.500 evrov), je Sparkasse.

Omenjena banka pa za depozit, vezan za 366 dni (eno leto in en dan), ponuja 3,5-odstotno obrestno mero.

Torej je za dodatni dan varčevanja obrestna mera višja za 0,8 odstotne točke. SKB banka denimo za 13 mesecev vezave ponuja prav tako 3,5-odstotno obrestno mero ali za eno odstotno točko več, kot če bi varčevalec denar vezal za eno leto.

A obe obrestni meri sta še vedno nižji od tiste, ki jo ob vezavi za 365 dni ponuja Hranilnica Lon.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.