Slovenija
26 ogledov

Kako do višjih obresti

(Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Hranilnica Lon. Varčevalcu izplača tretjino več obresti od drugih.

Z največ obrestmi varčevalca v treh hipotetičnih primerih (vezava tisoč, tri tisoč in pet tisoč evrov) obdarijo v Hranilnici Lon. Letna obrestna mera za vse tri zneske znaša pri njih 3,55 odstotka.

Tako prejme varčevalec za vezan depozit v višini pet tisoč evrov nekaj več kot 177 evrov obresti, za tisoč evrov pa 35,5 evra.

Iz največje slovenske banke NLB so nam sporočili, da ponujajo dolgoročne depozite le z dobo vezave 13 mesecev in več. Na spletni strani pa je mogoče opraviti informativni izračun tudi za vezavo za 365 dni.

graf, banke, obresti | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Obrestna mera za nižja zneska znaša 2,5 odstotka, za višjega pa 2,55 odstotka. Edina banka, v kateri ne morete vezati tisoč evrov (pogoj je vsaj 1.500 evrov), je Sparkasse.

Omenjena banka pa za depozit, vezan za 366 dni (eno leto in en dan), ponuja 3,5-odstotno obrestno mero.

Torej je za dodatni dan varčevanja obrestna mera višja za 0,8 odstotne točke. SKB banka denimo za 13 mesecev vezave ponuja prav tako 3,5-odstotno obrestno mero ali za eno odstotno točko več, kot če bi varčevalec denar vezal za eno leto.

A obe obrestni meri sta še vedno nižji od tiste, ki jo ob vezavi za 365 dni ponuja Hranilnica Lon.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.