Kako od Prešernove hiše do cerkve

Foto: Iztok Golob
Foto: Iztok Golob
Zbor občanov zaradi spora glede dostopa do cerkvice. Lastnikov kmetije nanj ne bo.
Oglej si celoten članek

Danes popoldne bo v Čopovi hiši v Žirovnici javna predstavitev strokovnih izhodišč, ki naj bi rešila dolgoletni spor glede dostopa do cerkvice svetega Marka. Janez Arko in Tanja Pangerc, lastnika kmetije, po dvorišču katere poteka pot, napovedujeta, da ju na dogodek ne bo.

Žirovniški župan Leopold Pogačar je ob javni predstavitvi zavoda za varstvo kulturne dediščine sklical zbor občanov. "Dostopna pot do cerkvice se tiče vseh prebivalcev Vrbe," je zapisal v vabilu.

"Ignorirali naše vabilo"

Arko in Pangerčeva v pismu javnosti upata, da se bo končno zgodil pozitiven premik, v pojasnilu, zakaj ju na dogodek ne bo, pa dvomita, da si odgovorni rešitev sploh želijo. "Pred mesecem smo predlagali rešitev obstoja Ribčevine z vzpostavitvijo krožne poti med kulturnimi spomeniki v Vrbi. Vabilo so ignorirali vsi vabljeni predstavniki občine, stroke, ministrstva," pravita, prepričana, da ju želijo pod krinko kulturnega interesa poceni pregnati z domačije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 07:50 14. Junij 2012.

    Dober dan Križar.<br /><br />Enostransko navijaško poročanje je zavajajoče in neresnično. Če hočeš videti resnico je treba slišati obe plati.

  • 20:42 13. Junij 2012.

    Ker sta Janez in Tanja,tako dobra ju pelji s seboj domov v Ljubljano in ju daj nagačit,da bosta na ogled …

  • 12:47 13. Junij 2012.

    križar.<br />vodenoglavec si v tem primeru ti. Jaz sem iz Ljubljane, pa sem bil v Vrbi z celo družino lani. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.