Kako so zaposlovali v Sovi

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
O domnevno spornemu načinu zaposlovanja v Slovenski obveščevalno-varnostni agenciji (Sova) bo danes razpravljala Komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb .
Oglej si celoten članek

Na domnevno sporno zaposlovanje v agenciji je pred kratkim opozoril Sindikat vladne agencije Slovenije, pa tudi anonimna prijava Komisiji za preprečevanje korupcije.

Izkušnje niso pogoj

Sindikat je tako v dopisu, naslovljenem na nekaj najvišjih predstavnikov v državi, opozoril, da je direktor Sove Damir Črnčec na večino zaradi upokojitev izpraznjenih delovnih mest pripeljal kadre brez ali z malo delovnimi izkušnjami, večina od teh pa naj bi bila zaposlena zaradi pripadnosti "pravi politični opciji". Prav tako naj bi izvedel premestitve štirih izkušenih uslužbencev Sove na drug državni organ - na ministrstvo za kmetijstvo in okolje ter na Agencijo RS za okolje.

Podobno Črnčecu očita anonimna prijava suma korupcije, naslovljena na Komisijo za preprečevanje korupcije. V ovadbi anonimni prijavitelj navaja, da je vodstvo agencije v letu 2012 zaposlilo okoli 25 novih uslužbencev, z zaposlovanjem pa nadaljuje tudi v letu 2013. "Pri tem pa obstaja velika verjetnost, da pri večini kandidatov niso upoštevali njihove strokovne usposobljenosti, temveč so jih zaposlili predvsem zaradi članstva v SDS," je zapisano v anonimki. Slednja vsebuje tudi začetnice in priimke sedmih domnevno na novo zaposlenih ter njihove funkcije in povezave s SDS. O slednjem sta poročala tudi Mladina in Dnevnik.

V Sovi so 18. januarja v sporočilu za javnost zagotovili, da podatki o zaposlovanju članov SDS ne držijo ter da so podatki o spornem zaposlovanju nepreverjeni in netočni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:36 25. Januar 2013.

    Pri tem pa obstaja velika verjetnost, da pri večini kandidatov niso upoštevali njihove strokovne usposobljenosti, temveč so jih zaposlili predvsem …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.