Kako v Prištino po stečaju Adrie?

Foto: Profimedia Le še spomin, posnetek je nastal 1. septembra 2019.
Foto: Profimedia Le še spomin, posnetek je nastal 1. septembra 2019.
Adriin stečaj je prinesel veliko nezadovoljstva z ukinitvami rednih linij.
Oglej si celoten članek

Po Adriinem stečaju se je na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana ukinilo kar nekaj rednih linij. Večino so nadomestili z Brussels Airlines (Ljubljana – Bruselj), ter članicama Star Alliance Lufthansa in Swissair, ki bosta nadomestili lete v Frankfurt, München in Zürich.

Tudi Air Serbia je povečala frekvenco svojih letov, ponuja namreč več možnosti do Niša in Beograda, od tam naprej pa tudi do veliko drugih destinacij.

Foto: Anže Petkovšek Letališče Brnik

Ena izmed bivših linij Adrie, ki je na slabšem, je linija Ljubljana – Priština. Adria je ti dve mesti povezovala z direktnim letom, sedaj pa je Prištino mogoče doseči le s prestopom.

Z družbo Swissair je do Prištine mogoče priti s prestopom v Zürichu, s Turkish Airlines pa s prestopom v Istanbulu. Lufthansa omogoča polet v Prištino s prestopom v Münchnu. Let v Prištino vam bo sedaj vzel povprečno 18 ur (prestopi in čakanje na letališčih so v čas potovanja vključeni).

Po podatkih Statističnega urada Republike Slovenije se je od leta 2005 do leta 2019 v Slovenijo preselilo 16.967 Kosovčanov. Mnogi se sprašujejo, kako bodo sedaj obiskovali svoje sorodnike na Kosovu.

Vožnja z avtomobilom vam bo vzela okoli 9 ur, odvisno od razmer na cestah; druga možnost je vožnja z avtobusom, ki vam bo vzela približno 16 ur in pol; s prestopom v Beogradu boste z vlakom do Prištine potovali skoraj cel dan.

Seveda so vse možnosti časovno veliko bolj potratne kot prejšnji direktni let Adrie. Glede na to, da je bilo v času Adrie povpraševanje za lete na relaciji Ljubljana – Priština veliko, se sprašujemo, če bo to linijo nadomestil kakšen nov letalski prevoznik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 23:21 17. November 2019.

    Vse, kar je čim dalj od balkana, je pozitivno. V primeru stečaje Adrie je torej to korist.

  • 09:13 17. November 2019.

    to je pa resnično problem-kdo pa sploh potuje v Prištino!?

  • 08:34 17. November 2019.

    To je pa res pomembno kako pridemo v Prištino. "pomembno gospodarsko središče za Slovenijo" Šiptarji pa se tako ali tako …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.