Slovenija
637 ogledov

Kako v Prištino po stečaju Adrie?

Adria Airways Profimedia Le še spomin, posnetek je nastal 1. septembra 2019.
Adriin stečaj je prinesel veliko nezadovoljstva z ukinitvami rednih linij.

Po Adriinem stečaju se je na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana ukinilo kar nekaj rednih linij. Večino so nadomestili z Brussels Airlines (Ljubljana – Bruselj), ter članicama Star Alliance Lufthansa in Swissair, ki bosta nadomestili lete v Frankfurt, München in Zürich.

Tudi Air Serbia je povečala frekvenco svojih letov, ponuja namreč več možnosti do Niša in Beograda, od tam naprej pa tudi do veliko drugih destinacij.

Letališče Brnik | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Ena izmed bivših linij Adrie, ki je na slabšem, je linija Ljubljana – Priština. Adria je ti dve mesti povezovala z direktnim letom, sedaj pa je Prištino mogoče doseči le s prestopom.

Z družbo Swissair je do Prištine mogoče priti s prestopom v Zürichu, s Turkish Airlines pa s prestopom v Istanbulu. Lufthansa omogoča polet v Prištino s prestopom v Münchnu. Let v Prištino vam bo sedaj vzel povprečno 18 ur (prestopi in čakanje na letališčih so v čas potovanja vključeni).

Po podatkih Statističnega urada Republike Slovenije se je od leta 2005 do leta 2019 v Slovenijo preselilo 16.967 Kosovčanov. Mnogi se sprašujejo, kako bodo sedaj obiskovali svoje sorodnike na Kosovu.

Vožnja z avtomobilom vam bo vzela okoli 9 ur, odvisno od razmer na cestah; druga možnost je vožnja z avtobusom, ki vam bo vzela približno 16 ur in pol; s prestopom v Beogradu boste z vlakom do Prištine potovali skoraj cel dan.

Seveda so vse možnosti časovno veliko bolj potratne kot prejšnji direktni let Adrie. Glede na to, da je bilo v času Adrie povpraševanje za lete na relaciji Ljubljana – Priština veliko, se sprašujemo, če bo to linijo nadomestil kakšen nov letalski prevoznik.

Komentarjev 4
  • Naklonsky 23:21 17.november 2019.

    Vse, kar je čim dalj od balkana, je pozitivno. V primeru stečaje Adrie je torej to korist.

  • jakec42 09:13 17.november 2019.

    to je pa resnično problem-kdo pa sploh potuje v Prištino!?

  • e0971c1f9a317a3f36ab638a19c501780199c710 08:34 17.november 2019.

    To je pa res pomembno kako pridemo v Prištino. "pomembno gospodarsko središče za Slovenijo" Šiptarji pa se tako ali tako ne vozijo z avijonom, ampak samo z avtomobili ker tako lahko pokažejo svojim rojakom BMW-je ki so jih v Sloveniji ...prikaži več zaslužili na račun socialnih dodatkov na otroke.