Kakšna blamaža šolskega ministra v studiu TV Slovenija

Foto: Stane Sršen, RTVS RTVS Foto: Saša Despot Jernej Pikalo
Na nacionalki so pod drobnogled vzeli težavnost vprašanj, ki jih imajo osnovnošolci na nacionalnem preverjanju znanja. Šolski minister in direktor zavoda za šolstvo na vprašanja, ki jih sicer zastavljajo osnovnošolcem, nista znala odgovoriti.
Oglej si celoten članek

Foto: Saša Despot Jernej Pikalo "Kaj je Maastrichtska pogodba?" se je glasilo vprašanje, ki ga je voditelj odmevov Slavko Bobovnik zastavil Vinku Logaju, direktorju Zavoda za šolstvo.

Logaj je le nekaj zamomljal, odgovora ni poznal.

Šolskemu ministru pa je Bobovnik postavil športno vprašanje, ki ga morajo znati osnovnošolci. Tudi Jernej Pikalo na vprašanje ni znal odgovoriti.

Video posnetek si lahko pogledate na tej povezavi.

 

Na twitterju se je oglasil, nekdanji slovenski košarkarski reprezentant Boštjan Nachbar, ki je zgrožen ugotovil, da odgovora ne pozna niti on sam. "Je to res vprašanje za osnovnošolce? Kot bivši prokošarkar ne znam odgovoriti nanjo," je zapisal.

Še eno od vprašanj z nacionalnega preverjanja znanja za osnovnošolce, ki so ga izpostavili na TV Slovenija, se glasi: "Po zgledu danega primera samostojno uglasbi drug slovenski pregovor. V prazno notno črtovje vpiši svojo uglasbitev. Pri tem uporabi dano gradivo: tonske višine in ritem besedila. Ne pozabi vpisati taktnic in podpisati besedila."

Sami presodite, ali so taka vprašanja primerna za učence, ki zaključujejo osnovno šolo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 27

  • 00:29 23. November 2018.

    Započnem zarađivati ​​95 USD po satu za rad na mreži iz vašeg doma za par sati dnevno ... Nabavite standardnu …

  • 14:14 22. November 2018.

    Ne vem, če je blamaža, da tega ni vedel. Pomembno je, da ve tisto, kar je pomembno za njegovo funkcijo, …

  • 12:54 22. November 2018.

    Žal so naša vlada in ministrstva skupaj s spremljajočimi službami čedalje bolj klovnovska. Raznorazni psihiči ki tam sedijo, vedrijo in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.