Slovenija
31109 ogledov

Kakšna blamaža šolskega ministra v studiu TV Slovenija

RTVS
1/2
Stane Sršen, RTVS
Na nacionalki so pod drobnogled vzeli težavnost vprašanj, ki jih imajo osnovnošolci na nacionalnem preverjanju znanja. Šolski minister in direktor zavoda za šolstvo na vprašanja, ki jih sicer zastavljajo osnovnošolcem, nista znala odgovoriti.

Jernej Pikalo | Avtor: Saša Despot Saša Despot
"Kaj je Maastrichtska pogodba?" se je glasilo vprašanje, ki ga je voditelj odmevov Slavko Bobovnik zastavil Vinku Logaju, direktorju Zavoda za šolstvo.

Logaj je le nekaj zamomljal, odgovora ni poznal.

Šolskemu ministru pa je Bobovnik postavil športno vprašanje, ki ga morajo znati osnovnošolci. Tudi Jernej Pikalo na vprašanje ni znal odgovoriti.

Video posnetek si lahko pogledate na tej povezavi.

 

Na twitterju se je oglasil, nekdanji slovenski košarkarski reprezentant Boštjan Nachbar, ki je zgrožen ugotovil, da odgovora ne pozna niti on sam. "Je to res vprašanje za osnovnošolce? Kot bivši prokošarkar ne znam odgovoriti nanjo," je zapisal.

Še eno od vprašanj z nacionalnega preverjanja znanja za osnovnošolce, ki so ga izpostavili na TV Slovenija, se glasi: "Po zgledu danega primera samostojno uglasbi drug slovenski pregovor. V prazno notno črtovje vpiši svojo uglasbitev. Pri tem uporabi dano gradivo: tonske višine in ritem besedila. Ne pozabi vpisati taktnic in podpisati besedila."

Sami presodite, ali so taka vprašanja primerna za učence, ki zaključujejo osnovno šolo.

 | Avtor:

Komentarjev 27
  • bethany 00:29 23.november 2018.

    Započnem zarađivati ​​95 USD po satu za rad na mreži iz vašeg doma za par sati dnevno ... Nabavite standardnu ​​naknadu tjedno u tjednu. više posjetite ovdje.....................>>>>> www.WebJob33.Com

  • Peter Panter 14:14 22.november 2018.

    Ne vem, če je blamaža, da tega ni vedel. Pomembno je, da ve tisto, kar je pomembno za njegovo funkcijo, ki jo opravlja. Mogoče ima Maastrichtska pogodba nekaj veze s splošno razgledanostjo in verjamem, da je omenjeni nekaj zagotovo slišal ...prikaži več o tem, obrazložitev pa je verjetno težko podati. Košarkarska zgodba pa je neumnost, ki jo je sestavil analfabet.

  • brencl47 12:54 22.november 2018.

    Žal so naša vlada in ministrstva skupaj s spremljajočimi službami čedalje bolj klovnovska. Raznorazni psihiči ki tam sedijo, vedrijo in oblačijo, pa v svoji samozaverovani nesposobnosti producirajo in uveljavljajo vsakovrstne nesmisle samo, da pokažejo nekak "rezultat dela", pa naj bo še tako butast.