Kakšne temperature sredi zime!

Foto: Profimedia
Prva nedelja v januarju je postregla z zanimivimi temperaturami.
Oglej si celoten članek

Napovedi so se uresničile. Prvi januarski dnevi so nenavadno topli za letni čas, v katerem smo. Po podatkih Agencija RS za okolje so se danes ob 12.30 temperature dvignile do 15 stopinj Celzija. Na Ptuju so namerili 15,2 stopinj Celzija, prav tako v Jeruzalemu. Za odtenek hladneje je bilo v Rogaški Slatini (15,1 stopinj Celzija). Nad 14 stopinj so namerili tudi v Podčetrtku, Slovenskih Konjicah, Celju in na mariborskem letališču. Drugje po državi so se temperature gibale med 8 in 13 stopinjami Celzija, je zapisala ekipa Neurje.si. 

Z jugozahodnim vetrom k nam priteka za ta čas precej topel zrak. Vse do torka bo tako temperatura na 1500 metrih ostajala okrog 5 stopinj Celzija. 

Adrenalinsko Lovijo nevihte, opazujejo in napovedujejo vreme

Foto: Arso temperature Kako kaže za prihodnje dni?

Jutri bo pretežno oblačno, na vzhodu bodo možna sončna obdobja. Rahel dež je verjeten predvsem v Posočju. Ob morju bo pihal jugo, ki se bo proti večeru krepil. Najnižje temperature bodo okoli 5, na severu malo nad 0, na Primorskem okoli 10, najvišje dnevne od 6 do 11, ob morju okoli 15 stopinj Celzija. 

V noči na torek se bodo padavine od zahoda razširile nad večji del Slovenije, ob morju lahko tudi zagrmi. V torek bo oblačno z občasnim dežjem, ki bo popoldne od zahoda slabel in do večera povečini ponehal. Nekoliko se bo ohladilo. V sredo se bo v zahodni Sloveniji delno zjasnilo, drugje bo še pretežno oblačno.

Odrezani od sveta Neverjetni posnetki snežnega neurja v Alpah

Od četrtka do nedelje bomo pod vplivom vzhodnih vetrov. K nam bo postopno pritekal hladnejši zrak. Vremenske motnje bodo vplivale na vreme pri nas predvidoma v četrtek in na začetku prihodnjega tedna.

Foto: Profimedia vreme zima sprehod Shladilo se bo

Prevladovalo bo oblačno vreme, največ sonca bo na zahodu. Občutno hladneje bo, ob morebitnih padavinah bo meja sneženja blizu nižin. Večja možnost padavin bo v četrtek, ko bo vzhodno od nas vremenska motnja in na začetku prihodnjega tedna, ko kaže na nov prodor hladnega zraka od severozahoda.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.