Svet
21263 ogledov

Neverjetni posnetki snežnega neurja v Alpah

Močno sneženje je med drugim odrezalo od sveta priljubljeni alpski smučarski letovišči Cervinia v Italiji in Adelboden v Švici.

Po navedbah italijanskih medijev sta Cervinio v dolini Aoste prekrila dva metra novozapadlega snega, zaradi česar je tam ujetih kakih 10.000 turistov.

That's a parking lot with cars down there, buried under thick snow. Cervinia (2000 m), Aosta Valley, extreme NW Italy yesterday, January 5.

That's a parking lot with cars down there, buried under thick snow. Cervinia (2000 m), Aosta Valley, extreme NW Italy yesterday, January 5. Report: @Hotel Excelsior Planet - Breuil Cervinia

Posted by Severe Weather Europe on Saturday, January 6, 2018

Žičnice ne delujejo, saj so smučišča zaradi visokega snega in možnosti plazov prenevarna.

To je fotografija iz francoskega Val Thorensa. 

Podobne razmere so v Adelbodnu, kjer je morala na pomoč pri odstranjevanju posledic plazu, ki je zasul cesto do Frutigena, priskočiti celo vojska, navedbe tamkajšnjih medijev povzema britanski BBC.

Zimske preglavice naj bi celo postavile pod vprašaj izvedbo svetovnega pokala v smučanju, ki naj bi tam potekalo ta konec tedna, čeprav švicarski mediji poročajo, da so oblasti odločene tekmovanje izvesti in pospešeno popravljajo omenjeno cestno povezavo, še piše BBC.

Napeto je tudi v Avstriji v Predarlskem, kjer je nevarnost plazov na četrti stopnji. Tudi na Tirolskem je nevarnost plazov velika in številne ceste so zaprte.

Na vzhodnem Tirolskem pri kraju Kals se je v petek sprožil plaz, ki je terjal življenji dveh mladih Nemcev, starih 25 in 26 let. Prvega so izpod snega potegnili že v petek popoldne, drugega pa so našli šele danes.

V francoskih Alpah so smučišča med drugim zaprta v enem največjih letovišč, Val d'Isere. Tudi v Chamonixu večina žičnic ne deluje.

Razmere pa so še hujše na vzhodu Rusije. Iz Norilska prihajajo naslednji posnetki:

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.