Kakšno poletje, na vrhu Triglava je zapadel sneg!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Vremenska napoved ni preveč obetavna.
Oglej si celoten članek

"Na vrhu Triglava je zapadel sneg," poroča vremenski portal Neurje.si. "Včeraj so bile razmere na našem najvišjem vrhu povsem zimske. Temperatura se je gibala pod lediščem. Takšne razmere so za Triglav nekaj povsem običajnega, tudi sredi poletja."

Vreme Srednjeročna napoved: Po 25. juliju "zlom poletja"

Danes bo po napovedih portala že nekoliko "prijetneje" a bo na nebu še precej oblačnosti, ki bo Triglav pogosto zavila v meglo.

xxx

Vremenoslovci za danes na Primorskem napovedujejo povečini sončno vreme. "Drugod bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, na severu občasno tudi pretežno oblačno, nastalo bo še nekaj krajevnih ploh," pišejo pri Agenciji za okolje. "Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 27 stopinj Celzija."

Jutri bo pretežno jasno. "Predvsem v gorskem svetu bodo popoldne ali zvečer posamezne nevihte," pišejo pri Arsu. "Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 17, najvišje dnevne od 26 do 30 stopinj Celzija."

V torek bo sončno in vroče, popoldne in zvečer bodo v notranjosti Slovenije posamezne krajevne plohe in nevihte. V sredo bo spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami.

"Nad večjim delom Evrope je območje enakomernega zračnega tlaka, višinsko jedro hladnega zraka se je pomaknilo nad Balkan," razlagajo pri Arsu. "V višinah priteka nad naše kraje s severnimi vetrovi postopno toplejši zrak."

Od 22. do 27. julija

V sredo nas bo prešla vremenska fronta, naslednjo vremensko motnjo pričakujemo ob koncu tedna.

Foto: Arso Modelska napoved za deset dni

V sredo bo spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami. "V četrtek in petek bo le v gorskem svetu možna kakšna popoldanska ploha ali nevihta, od sobote so ponedeljka pa se bo verjetnost za padavine znova povečala," še pišejo pri Arsu. "Najvišje dnevne temperature bodo okoli ali malo nad 25 stopinj Celzija."

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.