Slovenija
9851 ogledov

Kakšno poletje, na vrhu Triglava je zapadel sneg!

Oblaki Profimedia
Vremenska napoved ni preveč obetavna.

"Na vrhu Triglava je zapadel sneg," poroča vremenski portal Neurje.si. "Včeraj so bile razmere na našem najvišjem vrhu povsem zimske. Temperatura se je gibala pod lediščem. Takšne razmere so za Triglav nekaj povsem običajnega, tudi sredi poletja."

Vreme Slovenija Srednjeročna napoved: Po 25. juliju "zlom poletja"

Danes bo po napovedih portala že nekoliko "prijetneje" a bo na nebu še precej oblačnosti, ki bo Triglav pogosto zavila v meglo.

Vremenoslovci za danes na Primorskem napovedujejo povečini sončno vreme. "Drugod bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, na severu občasno tudi pretežno oblačno, nastalo bo še nekaj krajevnih ploh," pišejo pri Agenciji za okolje. "Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 27 stopinj Celzija."

Jutri bo pretežno jasno. "Predvsem v gorskem svetu bodo popoldne ali zvečer posamezne nevihte," pišejo pri Arsu. "Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 17, najvišje dnevne od 26 do 30 stopinj Celzija."

V torek bo sončno in vroče, popoldne in zvečer bodo v notranjosti Slovenije posamezne krajevne plohe in nevihte. V sredo bo spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami.

"Nad večjim delom Evrope je območje enakomernega zračnega tlaka, višinsko jedro hladnega zraka se je pomaknilo nad Balkan," razlagajo pri Arsu. "V višinah priteka nad naše kraje s severnimi vetrovi postopno toplejši zrak."

Od 22. do 27. julija

V sredo nas bo prešla vremenska fronta, naslednjo vremensko motnjo pričakujemo ob koncu tedna.

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

V sredo bo spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami. "V četrtek in petek bo le v gorskem svetu možna kakšna popoldanska ploha ali nevihta, od sobote so ponedeljka pa se bo verjetnost za padavine znova povečala," še pišejo pri Arsu. "Najvišje dnevne temperature bodo okoli ali malo nad 25 stopinj Celzija."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.