Kalanova ne da dokumentacije

Foto: Žurnal24 Gordana %C5%BDiv%C4%8Dec Kalan
Župan občine Izola sprožil postopke preverjanja suma nezakonitega razpolaganja s prostimi denarnimi sredstvi v javnem zavodu Zdravstveni dom Izola.
Oglej si celoten članek

Zaradi obstoja suma nezakonitega razpolaganja s prostimi denarnimi sredstvi javnega zavoda Zdravstveni dom (ZD) Izola je izolski župan Igor Kolenc v sredo od predsednika Sveta zavoda Radivoja Nardina zahteval podrobno proučitev resničnost navedb, ki so se pojavile v javnosti glede posojanja denarja podjetju Mabra.

Za prvo redno sejo Sveta zavoda je predsednik Nardin že podal zahtevo za razširitev dnevnega reda z obravnavo omenjene problematike. Seja bo v sredo, 12. 1. 2011, ob 17. uri. Svet zavoda bo na omenjeni seji oblikoval sklepe in morebitne ukrepe ter o tem nemudoma obvestil župana. O dogajanju v omenjenem zavodu pa je obveščen tudi Nadzorni odbor Občine Izola.

Spomnimo, da naj bi vršilka dolžnosti direktorja v ZD Izola Gordana Živčec Kalan z računa zdravstvenega doma na Poštno banko Slovenije naložila 150 tisoč evrov in s tem podjetju Mabra omogočila posojilo v enaki višini. Ravnanje bi bilo lahko nezakonito, saj javni zavodi ne smejo posojati denarja.

Župan ni dobil dokumentacije
Kot so sporočili z izolske občine, župan zahteva sprejem ukrepov za zaščito javnega premoženja ter da mu ob zaključku aktivnosti poda poročilo o ugotovitvah nadzora.

Župan je danes že obiskal ZD Izola ter neuspešno zahteval vso dokumentacijo, povezano z domnevno spornim posojilnim poslom, zato je zahtevo za pridobitev podal tudi pisno.

"Župan Občine Izola obžaluje, da se moramo v Izoli ukvarjati s tovrstnimi sumi o nepravilnostih poslovanja javnih zavodov, s čimer se oddaljujemo od resnih razvojnih tem za hitrejši razvoj Izole.

Sicer pa bo Občina Izola kot ustanoviteljica zavoda nedvomno zahtevala razjasnitev domnevno spornih poslov ter nadaljnji prevzem odgovornosti v primeru dokazanih nepravilnosti,"
so še sporočili z izolske občine.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.