Slovenija
28 ogledov

Kalanova ne da dokumentacije

Gordana %C5%BDiv%C4%8Dec Kalan Žurnal24 main
Župan občine Izola sprožil postopke preverjanja suma nezakonitega razpolaganja s prostimi denarnimi sredstvi v javnem zavodu Zdravstveni dom Izola.

Zaradi obstoja suma nezakonitega razpolaganja s prostimi denarnimi sredstvi javnega zavoda Zdravstveni dom (ZD) Izola je izolski župan Igor Kolenc v sredo od predsednika Sveta zavoda Radivoja Nardina zahteval podrobno proučitev resničnost navedb, ki so se pojavile v javnosti glede posojanja denarja podjetju Mabra.

Za prvo redno sejo Sveta zavoda je predsednik Nardin že podal zahtevo za razširitev dnevnega reda z obravnavo omenjene problematike. Seja bo v sredo, 12. 1. 2011, ob 17. uri. Svet zavoda bo na omenjeni seji oblikoval sklepe in morebitne ukrepe ter o tem nemudoma obvestil župana. O dogajanju v omenjenem zavodu pa je obveščen tudi Nadzorni odbor Občine Izola.

Spomnimo, da naj bi vršilka dolžnosti direktorja v ZD Izola Gordana Živčec Kalan z računa zdravstvenega doma na Poštno banko Slovenije naložila 150 tisoč evrov in s tem podjetju Mabra omogočila posojilo v enaki višini. Ravnanje bi bilo lahko nezakonito, saj javni zavodi ne smejo posojati denarja.

Župan ni dobil dokumentacije
Kot so sporočili z izolske občine, župan zahteva sprejem ukrepov za zaščito javnega premoženja ter da mu ob zaključku aktivnosti poda poročilo o ugotovitvah nadzora.

Župan je danes že obiskal ZD Izola ter neuspešno zahteval vso dokumentacijo, povezano z domnevno spornim posojilnim poslom, zato je zahtevo za pridobitev podal tudi pisno.

"Župan Občine Izola obžaluje, da se moramo v Izoli ukvarjati s tovrstnimi sumi o nepravilnostih poslovanja javnih zavodov, s čimer se oddaljujemo od resnih razvojnih tem za hitrejši razvoj Izole.

Sicer pa bo Občina Izola kot ustanoviteljica zavoda nedvomno zahtevala razjasnitev domnevno spornih poslov ter nadaljnji prevzem odgovornosti v primeru dokazanih nepravilnosti,"
so še sporočili z izolske občine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.