Kam gre preostanek denarja

Foto: Žurnal24 Danes se sestane upravni odbor ZDGN, ki bi lahko odločil o Redžepovičevem imenov
Gluhi in naglušni. Od Fiha dobijo več, kot so vredni programi.
Oglej si celoten članek

Zveza društev gluhih in naglušnih (ZDGN) je od Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij (Fiho) običajno poskušala pridobiti več denarja, kot so bili ocenjeni programi, in ki ga je dejansko potrebovala. O tem nas je obvestil vir blizu Zveze društev gluhih in naglušnih, katerega ime je znano uredništvu. Vir se sprašuje, kam gre preostanek denarja od Fiha, ki ga za predlagane programe ne porabijo.

Financiranje
Denar. Zveza je lani od Fiha, katerega nadzornemu odboru predseduje Redžepovič, dobila dobrih 1,5 milijona evrov.
Na dveh stolih
Glavni akter omenjenih nečednosti naj bi bil po trditvah vira nekdanji sekretar ZDGN Aljoša Redžepovič, ki je hkrati tudi predsednik nadzornega odbora Fiha. Od septembra letos je sicer upokojen, a na ZDGN prihaja vsak dan in redno vodi uredniške sestanke za njihovo spletno televizijo.

Po navedbah vira naj bi se prav zaradi možnosti obračanja denarja celo zanimal za uredniško vodenje televizije.

Novi sekretar ZDGN Matjaž Juhart je povedal, da Redžepovič le pomaga pri evropskih projektih, da pa z ZDGN nima nikakršne pogodbe. Da ima na ZDGN še vedno svojo pisarno, smo se prepričali tudi sami, ko nam je tajnica kot njegov kontakt posredovala telefonsko številko v menda njegovi pisarni. Redžepoviča nam sicer kljub številnim poskusom ni uspelo priklicati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.