Slovenija
53 ogledov

Kam gre preostanek denarja

Danes se sestane upravni odbor ZDGN, ki bi lahko odločil o Redžepovičevem imenov Žurnal24 main
Gluhi in naglušni. Od Fiha dobijo več, kot so vredni programi.

Zveza društev gluhih in naglušnih (ZDGN) je od Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij (Fiho) običajno poskušala pridobiti več denarja, kot so bili ocenjeni programi, in ki ga je dejansko potrebovala. O tem nas je obvestil vir blizu Zveze društev gluhih in naglušnih, katerega ime je znano uredništvu. Vir se sprašuje, kam gre preostanek denarja od Fiha, ki ga za predlagane programe ne porabijo.

Financiranje
Denar. Zveza je lani od Fiha, katerega nadzornemu odboru predseduje Redžepovič, dobila dobrih 1,5 milijona evrov.
Na dveh stolih
Glavni akter omenjenih nečednosti naj bi bil po trditvah vira nekdanji sekretar ZDGN Aljoša Redžepovič, ki je hkrati tudi predsednik nadzornega odbora Fiha. Od septembra letos je sicer upokojen, a na ZDGN prihaja vsak dan in redno vodi uredniške sestanke za njihovo spletno televizijo.

Po navedbah vira naj bi se prav zaradi možnosti obračanja denarja celo zanimal za uredniško vodenje televizije.

Novi sekretar ZDGN Matjaž Juhart je povedal, da Redžepovič le pomaga pri evropskih projektih, da pa z ZDGN nima nikakršne pogodbe. Da ima na ZDGN še vedno svojo pisarno, smo se prepričali tudi sami, ko nam je tajnica kot njegov kontakt posredovala telefonsko številko v menda njegovi pisarni. Redžepoviča nam sicer kljub številnim poskusom ni uspelo priklicati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.