Kam je skril milijone?

Foto: Žurnal24 Marconi trdi, da ni kriv in da je žrtev zarote. (Foto: Dejan Mijovič)
Primer Marconi. Danes spregovorijo oškodovanci.
Oglej si celoten članek

Ljubljana. Danes se nadaljuje postopek proti ključavničarju Nellu Marconiju, ki je prek svoje družbe Remius več kot 800 vlagateljem ostal dolžan 13 milijonov evrov.

Pretresljivo. Tragična je zgodba A. B., ki je za zdravljenje svojega za rakom bolnega sina porabil skoraj vse premoženje; Marconi mu je obljubil, da si bo z vlaganjem v Remius lahko finančno opomogel, vendar mu ni vrnil niti centa od vloženih 33 tisoč evrov, piše v obtožnici.

Marconi je svojim vlagateljem razlagal, da je njihov denar zaradi preverjanja njegovega izvora blokirala Evropska centralna banka, tožilka pa pravi, da je to laž. “Del sredstev je prenakazoval na svoje osebne račune in račune družbe Remius v tujini, od tam pa je za denarjem izginila vsaka sled,” piše v obtožnici. Marconi naj bi si prisvojil od pet do deset milijonov evrov gotovine, saj so računi v tujini skoraj prazni.

Skriti milijoni evrov
Tožilka predvideva, da je denar skrit nekje v gotovini ali na neznanem računu pri tuji banki. “Vsekakor lahko z njim razpolaga le obtoženi,” je prepričana. Marconi še pravi, da sta Unicredit in Hypo banka samovoljno zaprli račune in tako preprečili, da bi bil denar vlagateljev nanje nakazan iz tujine, tožilka pa trdi, da je z njih pobral vsa sredstva in da je kot direktor moral vedeti, da banka v takih primerih poslovni račun zapre.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.