Slovenija
40 ogledov

Kam je skril milijone?

Marconi trdi, da ni kriv in da je žrtev zarote. (Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
Primer Marconi. Danes spregovorijo oškodovanci.

Ljubljana. Danes se nadaljuje postopek proti ključavničarju Nellu Marconiju, ki je prek svoje družbe Remius več kot 800 vlagateljem ostal dolžan 13 milijonov evrov.

Pretresljivo. Tragična je zgodba A. B., ki je za zdravljenje svojega za rakom bolnega sina porabil skoraj vse premoženje; Marconi mu je obljubil, da si bo z vlaganjem v Remius lahko finančno opomogel, vendar mu ni vrnil niti centa od vloženih 33 tisoč evrov, piše v obtožnici.

Marconi je svojim vlagateljem razlagal, da je njihov denar zaradi preverjanja njegovega izvora blokirala Evropska centralna banka, tožilka pa pravi, da je to laž. “Del sredstev je prenakazoval na svoje osebne račune in račune družbe Remius v tujini, od tam pa je za denarjem izginila vsaka sled,” piše v obtožnici. Marconi naj bi si prisvojil od pet do deset milijonov evrov gotovine, saj so računi v tujini skoraj prazni.

Skriti milijoni evrov
Tožilka predvideva, da je denar skrit nekje v gotovini ali na neznanem računu pri tuji banki. “Vsekakor lahko z njim razpolaga le obtoženi,” je prepričana. Marconi še pravi, da sta Unicredit in Hypo banka samovoljno zaprli račune in tako preprečili, da bi bil denar vlagateljev nanje nakazan iz tujine, tožilka pa trdi, da je z njih pobral vsa sredstva in da je kot direktor moral vedeti, da banka v takih primerih poslovni račun zapre.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.