Kameradi prinesli hrano

Foto: Gregor Katič rudnik Foto: Gregor Katič slovenija 12.03.14. rudarji v jami, stavka RTH, savski rov, rudnik Trbovlje, fot
Rudarji še ne gredo iz jame. Prve zdravstvene težave.
Oglej si celoten članek

Rudarji Rudnika Trbovlje–Hrastnik (RTH) so še tretjo noč preživeli več kot sto metrov pod zemljo, v Savskem rovu, kjer je mrzlo, vlažno in tudi piha, zato ni čudno, da so se med 127 rudarji začele pojavljati prve zdravstvene težave. "Saj ni nič alarmantnega, nihče ni življenjsko ogrožen, kljub temu pa smo stopili v stik z zdravnikom, ki je poskrbel za kapljice za oči. Nekaterim so se zaradi prahu in vlage vnele," je včeraj zjutraj zdravnikovo intervencijo pojasnil Stane Rožanc, namestnik predsednika stavkovnega odbora.

Veseli predsednice vlade

V torek pozno ponoči je rudarje nepričakovano obiskala predsednica vlade Alenka Bratušek. "Moram reči, da nam je kar malo dvignila moralo," je dejal Tomo Mejač. Še bolj veseli so bili podpore stanovskih kolegov, velenjskih knapov, ki so jim samoiniciativno priskrbeli malice pa tudi toplega golaža, ki jim ga je skuhal zagorski gostinec Jože Ule, lastnik zagorske gostilne Kum, ki tudi sam z zaskrbljenostjo spremlja potek stavke.

Nakazali odpravnine

"Zasavska regija je bila nekoč močna, zdaj je pozabljena. Prava socialna bomba. Tovarne se zapirajo, Zasavce držijo pokonci le še pokojnine," je pojasnil Ule. Tako on kot velenjski knapi so rudarjem pripravljeni pomagati do konca stavke. A te, čeprav država zdaj po vrsti izpolnjuje njihove zahteve in so bile včeraj presežnim delavcem nakazane tudi odpravnine, rudarji še ne nameravajo končati. "Vztrajali bomo do zadnje izpolnjene zahteve," je odločen sindikalist Anton Lisec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 12:28 13. Marec 2014.

    Kje je g. Medved, bivši direktor...deli...deli....

  • 07:43 13. Marec 2014.

    Se podpišem pod vse komentarje!

  • 07:35 13. Marec 2014.

    Dragi knapi,pride janči ponovno na oblast in vam bo ponovno aktiviral delovanje ZUJFA. Šele ttakrat ga boste najebali

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.