Kandidati prvič soočili mnenja

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
V Mariboru so se na srečanju, ki ga je pripravil Večer, prvič javno soočili vsi trije predsedniški kandidati.
Oglej si celoten članek

Kandidat SD Borut Pahor meni, da je najboljša izbira za predsednika republike zaradi svojih izkušenj tako z uspehi kot neuspehi. "Sam bolj kot kdorkoli drug skozi to izkušnjo (predsednika vlade), surova kot je bila, vem, kako zelo pomembno je, da v tej deželi vlada več složnosti in enotnosti."

Aktualni predsednik in neodvisni kandidat Danilo Türk stavi na dosedanje predsedniške izkušnje. "Dobro vem, kaj ljudje pričakujejo od predsednika republike. Od njega ne pričakujejo, da bi reševal tisto, kar mora reševati vlada."

Kandidat SDS in NSi Milan Zver je kot svojo odločilno lastnost navedel "verodostojno držo doslej". "Tudi kar se tiče povezovanja slovenske nacije, menim da imam konkurenčno prednost pred ostalima kandidatoma."

Slovenija lahko izplava sama

Vsi trije so se strinjali, da se lahko Slovenija sama izvleče iz krize. Po mnenju Pahorja je pri tem ključen politični dogovor med političnimi strankami. Po mnenju Zvera ima pri tem ključno vlogo opozicija, saj bi bilo kakršnokoli rušenje vlade v njenih prizadevanjih za reforme lahko uničujoče. Po mnenju Türka pa ima škarje in platno v rokah vlada: "Vsem je v interesu, da Slovenija uspe. A uspe lahko le, če ima odgovorno in kompetentno vlado na prvem mestu, pa seveda razumevajočo in odgovorno opozicijo."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.