Slovenija
15 ogledov

Kandidati prvič soočili mnenja

Volitve v Sloveniji Boštjan Tacol
V Mariboru so se na srečanju, ki ga je pripravil Večer, prvič javno soočili vsi trije predsedniški kandidati.

Kandidat SD Borut Pahor meni, da je najboljša izbira za predsednika republike zaradi svojih izkušenj tako z uspehi kot neuspehi. "Sam bolj kot kdorkoli drug skozi to izkušnjo (predsednika vlade), surova kot je bila, vem, kako zelo pomembno je, da v tej deželi vlada več složnosti in enotnosti."

Aktualni predsednik in neodvisni kandidat Danilo Türk stavi na dosedanje predsedniške izkušnje. "Dobro vem, kaj ljudje pričakujejo od predsednika republike. Od njega ne pričakujejo, da bi reševal tisto, kar mora reševati vlada."

Kandidat SDS in NSi Milan Zver je kot svojo odločilno lastnost navedel "verodostojno držo doslej". "Tudi kar se tiče povezovanja slovenske nacije, menim da imam konkurenčno prednost pred ostalima kandidatoma."

Slovenija lahko izplava sama

Vsi trije so se strinjali, da se lahko Slovenija sama izvleče iz krize. Po mnenju Pahorja je pri tem ključen politični dogovor med političnimi strankami. Po mnenju Zvera ima pri tem ključno vlogo opozicija, saj bi bilo kakršnokoli rušenje vlade v njenih prizadevanjih za reforme lahko uničujoče. Po mnenju Türka pa ima škarje in platno v rokah vlada: "Vsem je v interesu, da Slovenija uspe. A uspe lahko le, če ima odgovorno in kompetentno vlado na prvem mestu, pa seveda razumevajočo in odgovorno opozicijo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.