Kanglerjev ne izredni seji

Foto: Žurnal24 Kljub skorajšnjem odprtju se dela večino izvajajo dopoldne. (Foto: Katarina Pern
Trg Leona Štuklja. Župan bi problematiko uvrstil na redno sejo. Odprtje blizu.
Oglej si celoten članek
Čakajo na preiskavo
Prerezani kabli. “Upam, da bo policija kmalu našla krivca,” pravi Kangler, v mislih pa je imel neznance, ki so prejšnji teden porezali kable za razsvetljavo na nastajajočem trgu. Dogodek je občinski Nigrad, ki je izvajalec del, prijavil policiji.

Maribor. “Prejeli smo odločitev službe mestnega sveta in tudi župana, da bi namesto izredne seje vprašanja o Trgu Leona Štuklja uvrstili na redno sejo 27. junija,” je pojasnil Bojan Horvat, prvak mestnega odbora SD.

Posvetovali se še bodo
Naj spomnimo, da so opozicijske svetniške skupine SD, Zares, LDS, Zeleni Slovenije in Lista za Maribor prejšnji teden zahtevale sklic izredne seje mestnega sveta, ker od župana in odgovornih zahtevajo odgovore o racionalnosti in zakonitosti gradnje novega trga. Vrednost del je s prvotno načrtovanega 1,5 milijona poskočila na 3,4 milijona evrov.

“Njihovim zahtevam sem ugodil. Že zaradi racionalnosti je bolje, da to točko obravnavamo na redni seji,” je včeraj povedal Kangler. Ali se bodo v opoziciji s predlaganim strinjali, bodo javnosti sporočili danes. “Moramo se posvetovati,” je dodal Horvat.

Še dva tedna do odprtja?
Se pa dela na trgu pospešeno končujejo. Župan je poudaril, da bi bil lahko odprt do konca junija. “Sam sem slišal, da se govori nekaj o datumu 23. junij,” je še dodal Horvat.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.