Slovenija
10 ogledov

Kanglerjev ne izredni seji

Kljub skorajšnjem odprtju se dela večino izvajajo dopoldne. (Foto: Katarina Pern Žurnal24 main
Trg Leona Štuklja. Župan bi problematiko uvrstil na redno sejo. Odprtje blizu.
Čakajo na preiskavo
Prerezani kabli. “Upam, da bo policija kmalu našla krivca,” pravi Kangler, v mislih pa je imel neznance, ki so prejšnji teden porezali kable za razsvetljavo na nastajajočem trgu. Dogodek je občinski Nigrad, ki je izvajalec del, prijavil policiji.

Maribor. “Prejeli smo odločitev službe mestnega sveta in tudi župana, da bi namesto izredne seje vprašanja o Trgu Leona Štuklja uvrstili na redno sejo 27. junija,” je pojasnil Bojan Horvat, prvak mestnega odbora SD.

Posvetovali se še bodo
Naj spomnimo, da so opozicijske svetniške skupine SD, Zares, LDS, Zeleni Slovenije in Lista za Maribor prejšnji teden zahtevale sklic izredne seje mestnega sveta, ker od župana in odgovornih zahtevajo odgovore o racionalnosti in zakonitosti gradnje novega trga. Vrednost del je s prvotno načrtovanega 1,5 milijona poskočila na 3,4 milijona evrov.

“Njihovim zahtevam sem ugodil. Že zaradi racionalnosti je bolje, da to točko obravnavamo na redni seji,” je včeraj povedal Kangler. Ali se bodo v opoziciji s predlaganim strinjali, bodo javnosti sporočili danes. “Moramo se posvetovati,” je dodal Horvat.

Še dva tedna do odprtja?
Se pa dela na trgu pospešeno končujejo. Župan je poudaril, da bi bil lahko odprt do konca junija. “Sam sem slišal, da se govori nekaj o datumu 23. junij,” je še dodal Horvat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.