Kanglerjevi radarji spet goreli

Foto: Fotosmedija
Foto: Fotosmedija
Mariborski gasilci so morali prejšnjo noč znova gasiti radarje.
Oglej si celoten članek

Po podatkih uprave za zaščito in reševanje je natanko ob polnoči zagorel radar v Ulici heroja Šercerja, na poti do tja pa so gasilci preprečili še en požar na Cesti proletarskih brigad.

To je že drugi primer uničevanja radarjev v nekaj dneh. V noči iz sobote na nedeljo so vandali zažgali tudi radar v križišču na Ptujski cesti in še enega v križišču na Lackovi cesti.

Mariborski župan Franc Kangler je sicer v soboto preko družabnega omrežja sporočil, da več tisoč kršilcem prometnih predpisov, ki so jih v prvem tednu ujeli novi radarji, ne bo potrebno plačati kazni. Da bo vztrajal pri tej rešitvi, je napovedal na ponedeljkovi seji mestnega sveta, na kateri je opozicija zahtevala začasno ustavitev izvajanja meritev hitrosti, a predlog ni prišel niti na dnevni red.

Postavitev merilnikov hitrosti, ki so začeli delovati prejšnji teden, je močno razburkala mariborsko javnost. Sistem je v prvih 36 urah delovanja zabeležil pet tisoč prekrškarjev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 09:19 2. Januar 2013.

    Vse nas moti, da so radarji predvsem na lokacijah, kjer je največja možnost kasiranja, prav to, je pa stalna dolgoletna …

  • 10:55 28. Oktober 2012.

    mene motijo radarji..mene motijo policisti,mene motijo politiki,...mene motijo vse debele usrane svinske riti..pa kaj čem?? Zato podpiram antiradarsko politiko..Zavarovalnice pa …

  • 12:17 23. Oktober 2012.

    predvsem pa točka 3.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.