Slovenija
2 ogledov

Kanglerjevi radarji spet goreli

radarji maribor Fotosmedija
Mariborski gasilci so morali prejšnjo noč znova gasiti radarje.

Po podatkih uprave za zaščito in reševanje je natanko ob polnoči zagorel radar v Ulici heroja Šercerja, na poti do tja pa so gasilci preprečili še en požar na Cesti proletarskih brigad.

To je že drugi primer uničevanja radarjev v nekaj dneh. V noči iz sobote na nedeljo so vandali zažgali tudi radar v križišču na Ptujski cesti in še enega v križišču na Lackovi cesti.

Mariborski župan Franc Kangler je sicer v soboto preko družabnega omrežja sporočil, da več tisoč kršilcem prometnih predpisov, ki so jih v prvem tednu ujeli novi radarji, ne bo potrebno plačati kazni. Da bo vztrajal pri tej rešitvi, je napovedal na ponedeljkovi seji mestnega sveta, na kateri je opozicija zahtevala začasno ustavitev izvajanja meritev hitrosti, a predlog ni prišel niti na dnevni red.

Postavitev merilnikov hitrosti, ki so začeli delovati prejšnji teden, je močno razburkala mariborsko javnost. Sistem je v prvih 36 urah delovanja zabeležil pet tisoč prekrškarjev.

Komentarjev 4
  • pepe 09:19 02.januar 2013.

    Vse nas moti, da so radarji predvsem na lokacijah, kjer je največja možnost kasiranja, prav to, je pa stalna dolgoletna praksa policje, ki vztrajno kasira čez vikend, ponoči pred kakšno šolo, podnevi pa nikoli. Če je to moralno (lopovsko) sporno ...prikaži več pri Kanglerju, kako naj potem to svinjarijo poimenujemo s strani policije?

  • privat 10:55 28.oktober 2012.

    mene motijo radarji..mene motijo policisti,mene motijo politiki,...mene motijo vse debele usrane svinske riti..pa kaj čem?? Zato podpiram antiradarsko politiko..Zavarovalnice pa kar naj plačujejo škodo..

  • Prudi 12:17 23.oktober 2012.

    predvsem pa točka 3.