Kaničeva ni želela pričati

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Zdravnica Zlatka Kanič, ki ji grozi odvzem licence, pred Zdravniško zbornico Slovenije ni želela pričati brez prisotnosti odvetnika.
Oglej si celoten članek

Kaničeva je na začetku dejala, da ne želi pričati brez prisotnosti svojega pooblaščenca, odvetnika Boštjana Penka. "To ni zdravljenje, da bi jaz vedela, kako bo. To je obravnava, pri kateri sem bosa in naga. Zato je prav, da je pooblaščenec tukaj," je dejala. Poudarila je, da se obravnavam ne izogiba, vendar pa želi, da ima "s sabo strokovno pomoč". "Ko mi bo omogočeno, da bo z mano zastopnik, bom pričala," je zatrdila.

Penko je na zbornico v ponedeljek poslal dopis, v katerem je zaprosil za preložitev obravnave. Na zbornici prošnji niso ugodili. Kot so zapisali, preložitev ustne obravnave zaradi nezmožnosti udeležbe pooblaščenca v zakonu ni predvidena ob dejstvu, da je bila stranka, ki mora v tem postopku osebno sodelovati in odgovarjati na vprašanja, pravočasno obveščena o datumu obravnave.

Predsednica zbornice Gordana Živčec Kalan je prekinila obravnavo in pojasnila, da ima stranka v postopku pravico do prisotnosti zagovornika ob pričanju.

Nekrepovih ni bilo

Obravnave se je udeležilo pet od sedmih vabljenih prič. Staršev Bora Nekrepa na obravnavo ni bilo. Živčec Kalanova je dejala, da so Nekrepova povabili k pričanju, a lahko obravnavo in postopek peljejo naprej tudi brez njunega pričanja, "če je mogoče z ostalimi dejstvi in dokumenti ugotoviti v največji meri verodostojno materialno resnico", saj sta Nekrepova v postopku priči in ne stranka.

Poleg medicinskih sester ter zdravnika iz ljubljanskega kliničnega centra je pričal tudi nemški specialist za medicino otrok in mladine, ki se ukvarja s presnovnimi boleznimi, Berthold Koletzko. Slednji je pripravil izvedensko mnenje o postopku zdravljenja in vzroku smrti Bora Nekrepa že za postopek zoper Kaničevo, ki je potekal na razsodišču zdravniške zbornice.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.