Kanin: Smučarje reševali z lestvami in vrvjo

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Na Kaninu jo je zagodla tehnika.
Oglej si celoten članek

Smučišče Kanin bo danes zaprto. Odkriti namreč želijo, zakaj pride do elektronske napake, ki lahko ohromi polovico njihovega smučišča, pišejo Primorske novice. Ob tem poudarjajo, da ne gre za mehanske težave, zato ob ustavitvi varnost potnikov ni ogrožena. 

Zapletlo se je včeraj, ko se je malo čez 11. uro ustavil štirisedežnica Prevala, na kateri je bilo 232 smučarjev. Ob 13. uri so bili vsi smučarji varno na tleh. Pri tem so si pomagali tudi z lestvami in vrvno tehniko. Upravljavcem je uspelo začasno pognati sedežnico s pomočjo pomožnega motorja, tako da so večino tistih, ki so obtičali, lahko po normalni poti prepeljali do izstopnih mest, so za omenjeni časnik povedali na Kaninu. Potnike so prek Sedla prevažali tudi s tremi teptalci, pripravljen pa so imeli tudi avtobusno povezavo za morebitne prevoze potnikov iz Selle Nevee v Bovec in obratno. 

V pripravljenosti so bili tudi reševalci GRS Bovec in reševalci JRS Tolmin, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Na Kaninu načrtujejo, da bodo obratovali do 25. aprila. Tečejo pa tudi pogovori z italijanskimi kolegi, da bi med prvomajskimi prazniki obratovala tudi povezovalna nihalka Funifor in dvosedežnica.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.