Slovenija
1084 ogledov

Kanin: Smučarje reševali z lestvami in vrvjo

Sella Nevea - Canin - Kanin Shutterstock
Na Kaninu jo je zagodla tehnika.

Smučišče Kanin bo danes zaprto. Odkriti namreč želijo, zakaj pride do elektronske napake, ki lahko ohromi polovico njihovega smučišča, pišejo Primorske novice. Ob tem poudarjajo, da ne gre za mehanske težave, zato ob ustavitvi varnost potnikov ni ogrožena. 

Zapletlo se je včeraj, ko se je malo čez 11. uro ustavil štirisedežnica Prevala, na kateri je bilo 232 smučarjev. Ob 13. uri so bili vsi smučarji varno na tleh. Pri tem so si pomagali tudi z lestvami in vrvno tehniko. Upravljavcem je uspelo začasno pognati sedežnico s pomočjo pomožnega motorja, tako da so večino tistih, ki so obtičali, lahko po normalni poti prepeljali do izstopnih mest, so za omenjeni časnik povedali na Kaninu. Potnike so prek Sedla prevažali tudi s tremi teptalci, pripravljen pa so imeli tudi avtobusno povezavo za morebitne prevoze potnikov iz Selle Nevee v Bovec in obratno. 

V pripravljenosti so bili tudi reševalci GRS Bovec in reševalci JRS Tolmin, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Na Kaninu načrtujejo, da bodo obratovali do 25. aprila. Tečejo pa tudi pogovori z italijanskimi kolegi, da bi med prvomajskimi prazniki obratovala tudi povezovalna nihalka Funifor in dvosedežnica.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice