Slovenija
778 ogledov

Prva smuka na slovenskih smučiščih že v petek

Sella Nevea - Canin - Kanin Shutterstock
Smučarske proge bodo pripravljene do konca tega tedna.

Narava je letos pozitivno presenetila kaninske smučarske delavce. Otvoritev smučišča so napovedovali za 16. december, a je v zadnjih dneh zapadlo skoraj pol metra snega, zato so se v družbi Sončni Kanin odločili, da bodo nekaj smučarskih prog pripravili že do konca tega tedna. V petek bo začela obratovati žičnica Kanin. Na voljo bo smuka na progah Sedlo in Prevala, ob morebitnem dodatno zapadlem snegu pa bodo skušali urediti tudi progo Skripi. 

Prva smuka za otroke brezplačna

Prva smuka na Kaninu bo za otroke do 10. leta starosti v spremstvu staršev brezplačna, za otroke nad 10 let starosti, študente in seniorje bo cena dnevne vozovnice 14 evrov, za ostale pa 20 evrov. Brezplačno bodo lahko smučali tudi novinarji.

Na Kaninu so bili na novo smučarsko sezono pripravljeni že pred prvim snegom. Prenovili so dvosedežnico Graben ter uredili tudi progo Graben. Na čezmejnem smučišču imajo 12 žičniških naprav, ki v eni uri lahko pripeljejo 15.000 oseb.

Predprodaja smučarskih sezonskih in dnevnih kart za Kanin in povezano italijansko smučišče Sella Nevea (Na Žlebeh) se je začela že 15. oktobra in bo potekala do sredine tega meseca.

Zadovoljni z lansko sezono

Na obnovljenem smučišču na Kaninu so prejšnjo smučarsko sezono, ko so smučišče ponovno odprli po sanaciji smučarskih naprav konec lanskega decembra in suhi zimi, ocenili za dobro. V približno 144 dneh delovanja smučarskih naprav so prepeljali okrog 20.000 potnikov, prav toliko pa jih je na Kanin prišlo tudi po italijanski strani, preko smučišča Sella Nevea.

Kaninsko smučišče je bilo v minuli zimi izbrano za drugo najboljše veliko smučišče v Sloveniji, povezava slovenskega in italijanskega smučišča pa je bila ponovno vzpostavljena po štirih letih, saj smučišče na Kaninu ni obratovalo vse od januarja 2013, ko je bila zaradi poškodbe zaustavljena krožno-kabinska žičnica. Junija tistega leta je v stečaj šla družba ATC Kanin, ki je upravljala s smučiščem.

 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.