Slovenija > Črna kronika
100 ogledov

Rešili vseh 19 ujetih v kabinah kaninske žičnice

Obnova Kanina Milan Šulc
Iz ustavljene žičnice na Kaninu so rešili vseh 19 ujetih potnikov. Nekaj med njimi so iz kabin rešili reševalci, druge pa so po po ponovnem zagonu žičnice prepeljali na postajo A, je povedal v. d. direktorja Sončnega Kanina Marijan Skornišek. Poudaril je še, da napaka ni mehanska, vendar do njene odprave ne bodo obratovali.

"Vsi potniki so na varnem, zdaj bomo poskušali odkriti vzrok za zaustavitev," je povedal Skornišek. Žičnica sicer znova dela, a potnikov z njo ne bodo prevažali, dokler ne ugotovijo vzroka za zaustavitev.

Potniki po njegovih besedah niti za trenutek niso bili v nevarnosti, saj napaka ni mehanske narave. Pri reševanju so sodelovale reševalne službe, od gasilcev do gorskih in jamarskih reševalcev, ki so potnike po rešitvi iz kabin pospremili v dolino.

Žičnica na Kanin se je ustavila danes nekaj minut po osmi uri, v kabinah pa je med postajama A in B ostalo ujetih 19 ljudi.

Žičnico na Kanin so po temeljiti obnovi znova zagnali lansko jesen. Letošnji zimo je po obnovi žičniških naprav delovalo tudi smučišče. Več kot od zimske pa so si obetali od poletne sezone, saj naj bi med obratovanjem ob vikendih v mesecu juniju prepeljali okrog 1600 gostov.

Komentarjev 1
  • ode 19:56 11.julij 2017.

    Se je tudi meni zgodilo pred leti, še s staro žičnico. Navgor se je trikrat ustavila, navzdol pa dvakrat. Zaustavitev je bila trenutna in sunkovita, tako, da so gondole zanihale za skoraj 180 stopinj.