Slovenija
83 ogledov

Zato so potniki ostali ujeti na kaninski žičnici

Kaninska žičnica
1/2
Občina Bovec
Napako na kaninski žičnici so odpravili. Pojasnili so, v čem je bila težava.

Zaposleni v družbi Sončni Kanin so našli napako, zaradi katere je v nedeljo prišlo do zaustavitve krožno-kabinske žičnice na Kanin in reševalne akcije potnikov, ki so obtičali v kabinah. Kriva je bila napaka na krmiljenju, ki jo je po prvih ugotovitvah povzročil udar strele, so danes sporočili iz družbe.

Potem ko krožno-kabinska žičnica v nedeljo zaradi te okvare ni obratovala, danes pa po odpravi napake na krmilnem računalniku testirajo vse sisteme s polno linijo kabin. Predvidoma v torek pa bo žičnica znova obratovala po veljavnem voznem redu.

V nedeljo pet minut čez osmo se je žičnica ustavila in v kabinah med postajama A in B je ostalo ujetih 28 ljudi. Ker zaposlenim po dobrih desetih minutah ni uspelo odpraviti napake, so za pomoč zaprosili reševalne službe. Ob 9.25 se je začelo reševanje ujetih potnikov iz kabin. Do 10.42 jim je uspelo rešiti osem potnikov. Do takrat je vzdrževalna ekipa uspela delno odpraviti okvaro, tako da so lahko s pomožnim motorjem zagnali žičnico in preostale potnike prepeljali do postaje B. 

V reševanju je sodelovalo 56 reševalcev iz vrst gasilcev, gorskih in jamarskih reševalcev s skupno 21 vozili. Vse potnike so na izhodiščno postajo A prepeljali še pred poldnevom, so še sporočili iz družbe Sončni Kanin.

Žičnico na Kanin so po temeljiti obnovi, potrebni zaradi okvare izpred več let, znova zagnali lansko jesen, tako da je v minuli zimi delovalo tudi smučišče. Več kot od zimske pa so si obetali od poletne sezone. Samo v juniju naj bi med obratovanjem ob koncih tedna prepeljali okrog 1600 gostov.

Komentarjev 2
  • Avatar Džoser
    Džoser 15:48 03.julij 2017.

    Še dobro,da ima narava strelo,ki je kriva za človeško šlamparijo.

  • smejka 11:03 03.julij 2017.

    Okvara na krmilniku odpravljena, danes testiranje, jutri ponovno obratovanje.Srečno.