Avto
48 ogledov

Trumpov ferrari razočaral

Trumpov ferrari
1/7
Dirk de Jager/RM Sotheby's
Za rabljenega ferrarija, ki je pripadal vse manj priljubljenemu ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu, ni želel nihče plačati niti izklicne cene. Na dražbi so več iztržili za kos Berlinskega zidu, na katerega se je podpisal Ronald Reagan.

Ferrari F430 F1 coupe, ki si ga je leta 2007 omislil mogul in današnji predsednik ZDA Donald Trump, se je v soboto znašel na dražbi na Floridi. Avkcijska hiša Sotheby's je izklicno ceno postavila na 250 tisoč dolarjev (234 tisoč evrov), čeprav so pričakovali, da bo prodan za najmanj 350 tisočakov (327 tisoč evrov). 

A zadnja znana ponudba malo pred zaključkom dražbe je bila vsega 240 tisoč dolarjev, torej celo manj od izklicne cene.

Nekaj ur po avkciji so iz dražbene hiše poslali sporočilo v svet, da so za Trumpov ferrari "minute pred koncem" vendarle prejeli ponudbo 270 tisoč dolarjev (252 tisoč evrov) in jo sprejeli. Kdo je skrivnostni kupec, nikakor niso želeli povedati, je pa nizka cena za hitrega lepotca gotovo razočaranje.

Ima namreč veliko dodatne opreme, med drugim tudi menjalnik iz formule 1, ki skrbi za hiter prenos moči iz V8 motorja. Trump je avto kupil leta 2007 in z njim naredil le okoli 3 tisoč kilometrov, preden ga je po štirih letih prodal naprej, po izvolitvi Trumpa za predsednika pa ga je drugi lastnik še vedno zelo ohranjenega želel prodati naprej.

Raje kamen priljubljenega predsednika

Nekateri ugibajo, da bi se bolje prodajal, če bi bil še vedno v neposrednem lastništvu Trumpa, a predstavnik cenilne hiše Hagarty Jonathan Klinger je za Bloomberg komentiral, da je nezanimanje za prestižnega športnika gotovo mogoče povezati s polarizirajočim predsednikom.

Za primerjavo, lani so na dražbi prodali par škornjev in del Berlinskega zidu, ki so bili v lasti pokojnega ameriškega predsednika Ronalda Reagana. Za škornje in za podpisan kamen so pričakovali 20 tisočakov, a so škornje prodali za 199.500 dolarjev (186 tisoč evrov), kos skale pa kar za 277.500 dolarjev (260 tisoč evrov).

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.