Svet
37 ogledov

Trumpov Ferrari prodan za 270 tisoč dolarjev

Trumpov ferrari Dirk de Jager/RM Sotheby's
Novi ameriški predsednik Donald Trump je imel štiri leta v lasti Ferrari 430 Coupe, s katerim je naredil le štiri tisoč kilometrov. Ostanek je z njim prevozil drugi lastnik, ki ga je zdaj prodal na avkciji. Bela hiša medtem razkriva podatke glede premoženja nekaterih uslužbencev.

Deset let star rdeč Ferrari, ki je sprva pripadal ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu, so v soboto na avkciji prodali za 270 tisoč dolarjev. Očitno je k višji ceni pripomoglo ravno dejstvo, da je za volanom včasih sedel ameriški predsednik.

"Takšni modeli Ferrarija, ki so pripadali 'običajnim' ljudem, dosegajo cene od 125 tisoč do 175 tisoč dolarjev, odvisno od opravljenih kilometrov, ohranjenosti in dodatne opreme," je pri tem povedala Amy Cristie, predstavnica avkcijske hiše Auctions America.

Identiteta kupca ni javno objavljena; za avtomobil so sicer pričakovali, da bo dosegel 350 tisočakov.

Razkrivajo podatke glede premoženja

Bela hiša je v petek začela razkrivati finančne podatke nekaterih uslužbencev. Glede na podatke imata hči ameriškega predsednika Ivanka Trump in njen soprog Jared Kushner skupno premoženje v vrednosti 741 milijonov dolarjev.

Namestnik Trumpovega svetovalca Stefan Passantino je pojasnil, da razkritja zadevajo vse uslužbence Bele hiše, ki so zaposleni na višjih delovnih mestih ali pa zaslužijo več kot 161.000 dolarjev letno, razkrili pa bodo finančne podatke oseb v trenutku, ko so se zaposlile v Beli hiši.

Ameriški mediji poročajo, da je administracija Donalda Trumpa bogatejša od prejšnje Baracka Obame.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.