Popotnik
1049 ogledov

V Bovcu pa letos obnovljeni hoteli

Bovec
1/2
Bovcu se letos obeta odprtje obnovljenih hotelov Kanin in Alp, kar bo prineslo občutno povečanje namestitvenih zmogljivosti v kraju ob Soči, ki poleti ob množičnem obisku turistov poka po šivih.

Še ta mesec ali v začetku aprila naj bi tako vrata odprl hotel Alp, pred poletno sezono pa tudi hotel Kanin, pričakuje bovški župan Valter Mlekuž.

Kot je Mlekuž povedal, se je v drugi polovici januarja sestal s predstavniki družbe Alpe Adria Hoteli iz Kopra. Ti so leta 2015 za 1,3 milijona evrov kupili hotel Kanin, ki je pred tem več let klavrno propadal.

"Šli smo v hotel in pogledali, kako daleč so z gradbenimi deli. Ta so že v celoti končana, v celoti sta postavljeni tudi že dve sobi. Obenem sem dobil zagotovilo, da bom še v marcu prvi izvedel, kdaj bodo odprli prenovljeni hotel," je dejal župan.

Predvidoma naj bi ga odprli konec aprila ali v začetku maja. Prenova Kanina v štirizvezdični hotel bo stala okrog šest milijonov evrov.

"Pred nekaj dnevi sta bila pri meni tudi lastnika hotela Mangart in Alp. Tudi oni so začeli prenovo hotela Alp po nakupu v lanski jeseni, saj so imeli velike izgube pri kurjavi. Ob tem sem jim ponudil, da se tudi oni prihodnjo zimsko sezono priključijo na daljinsko ogrevanje z lesno biomaso," je še povedal Mlekuž.

Župan pričakuje, da bodo hotel Alp odprli konec tega ali v začetku prihodnjega meseca.

Heta Asset Resolution je konec lanskega avgusta prodala hotel Alp mariborski družbi Žnider Saba. Mariborčani, ki so tudi lastniki in upravljalci bovškega Hotela Mangart, so imeli hotel Alp že od aprila 2016 v dolgoročnem najemu.

Novosti glede prevoza

Sicer pa se v letošnji poletni sezoni v bovškem turizmu obetajo še nekatere druge novosti. Tako bo avtobusna povezava preko prelaza Vršič, ki je bila doslej na voljo le v juliju in avgustu, poslej na voljo tudi junija in septembra, je povedal bovški župan.

Ker ta avtobusna linija ne bo subvencionirana, bosta morali nastale stroške kriti občini Bovec in Kranjska Gora. Če bi avtobus vozil popolnoma prazen, bi to pomenilo 6000 evrov za oba dodatna meseca. Mlekuž ocenjuje, da bodo stroški na občino znašali okrog 2000 evrov.

Novost bo tudi avtobusna povezava Primorske z Gorenjsko preko prelaza Predel in Trbiža. Avtobus bo na tej progi začel voziti 4. junija, enkrat dnevno pa bo povezoval slovenske in italijanske kraje med ponedeljkom in soboto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.