Kanin: To je bilo krivo za nesrečo

Foto: Profimedia
Kriminalisti sektorja kriminalistične policije Policijske uprave (PU) Nova Gorica so zaključili preiskavo letošnje nesreče na krožni kabinski žičnici Kanin.
Oglej si celoten članek

Kot so ugotovili preiskovalci, je snetju jeklenice oz. transportne vrvi botroval človeški dejavnik v kombinaciji z naravnimi. Ovadili so dve fizični osebi.

Ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja ogrožanja varnosti pri delu so vložili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, so pojasnili na PU Nova Gorica.

Policija je bila o nesreči na krožno kabinski žičnici Kanin obveščena 9. januarja. Med postajama A in B se je snela jeklenica z vodil na dveh stebrih, gondolska kabina pa je z dvema zaposlenima obvisela v zraku.

Po dogodku so na kraju posredovali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Bovec, gorski reševalci Gorske reševalne službe Bovec in policist gorske policijske enote PU Nova Gorica. Oba delavca so iz gondole nepoškodovana rešili s pomočjo vrvne tehnike.

Obvisela v zraku Po torkovi nezgodi policija zapečatila Kanin Slovenija Na zaprtem Kaninu nezgoda žičnice, dva obvisela v zraku

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.