Kaos na cestah, avti stojijo v kilometrskih kolonah

Foto: Cestna kamera PIC
Foto: Cestna kamera PIC
Na avstrijski strani predora Karavanke proti Sloveniji kolona dolga že 11 kilometrov.
Oglej si celoten članek

"Pozor! Povsod po Sloveniji se pojavljajo nevihte in močnejši nalivi. Voznike opozarjamo naj ne ustavljajo pod nadvozi in v predorih," opozarjajo na Prometno-informacijskem centru.

Poročajo tudi o številnih dolgih zastojih, štirikilometrski je na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški, na avstrijski strani predora Karavanke proti Sloveniji je kolona vozil dolga že 11 kilometrov. Predor proti Sloveniji občasno zapirajo. Proti Avstriji je zastoj dolg 4 kilometre.

Zastoji pred mejnimi prehodi proti Hrvaški so tudi kar dolgi:
- pred Dobovcem 2 - 3 kilometra,
- pred Jelšanami 6 kilometrov,
- pred Starodom 3 kilometre,
- pred Dragonjo 8 kilometrov.

Temu primerne so tudi čakalne dobe na mejnih prehodih. Več kot tri ure se denimo čaka za izstop in vstop na mejnem prehodu Gruškovje, več kot dve uri na mejnem prehodu Jelšane, več kot eno uro pa ne mejnem prehodu Sečovlje.

Pričakujte zastoje 

Do ponedeljka bo promet po napovedi Prometno-informacijskega centra med Avstrijo in Hrvaško v obe smeri močno povečan. "Čakalne dobe na mejnih prehodih so daljše kot običajno, proti mejnim prehodom nastajajo daljši zastoji. Preden se odpravite na pot, preverite stanje na cestah in mejnih prehodih," dodajajo. 

Foto: Cestna kamera PIC Gneča

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 18:08 1. Avgust 2021.

    No takole bom povedal kot mi je pred časom dejal policist na meji. Ko sem ga vprašal , če ve …

  • 15:15 1. Avgust 2021.

    če me spomin ne vara je eden od darsovih uslužbrncev pri fnevniku napovedal da bo promet manj stresen kot je …

  • 15:07 1. Avgust 2021.

    Kolone so zato, ker so se spomnili vsakemu skenirat potni in še pregledovat pokronane papirje, ne da bi okrepili posadko …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.