Slovenija
30200 ogledov

Kaos na cestah, avti stojijo v kilometrskih kolonah

Gneča Cestna kamera PIC
Na avstrijski strani predora Karavanke proti Sloveniji kolona dolga že 11 kilometrov.

"Pozor! Povsod po Sloveniji se pojavljajo nevihte in močnejši nalivi. Voznike opozarjamo naj ne ustavljajo pod nadvozi in v predorih," opozarjajo na Prometno-informacijskem centru.

Poročajo tudi o številnih dolgih zastojih, štirikilometrski je na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški, na avstrijski strani predora Karavanke proti Sloveniji je kolona vozil dolga že 11 kilometrov. Predor proti Sloveniji občasno zapirajo. Proti Avstriji je zastoj dolg 4 kilometre.

Zastoji pred mejnimi prehodi proti Hrvaški so tudi kar dolgi:
- pred Dobovcem 2 - 3 kilometra,
- pred Jelšanami 6 kilometrov,
- pred Starodom 3 kilometre,
- pred Dragonjo 8 kilometrov.

Temu primerne so tudi čakalne dobe na mejnih prehodih. Več kot tri ure se denimo čaka za izstop in vstop na mejnem prehodu Gruškovje, več kot dve uri na mejnem prehodu Jelšane, več kot eno uro pa ne mejnem prehodu Sečovlje.

Pričakujte zastoje 

Do ponedeljka bo promet po napovedi Prometno-informacijskega centra med Avstrijo in Hrvaško v obe smeri močno povečan. "Čakalne dobe na mejnih prehodih so daljše kot običajno, proti mejnim prehodom nastajajo daljši zastoji. Preden se odpravite na pot, preverite stanje na cestah in mejnih prehodih," dodajajo. 

Gneča | Avtor: Cestna kamera PIC Cestna kamera PIC

Komentarjev 11
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 18:08 01.avgust 2021.

    No takole bom povedal kot mi je pred časom dejal policist na meji. Ko sem ga vprašal , če ve ,da smo čakali v koloni uro in pol , in če ni možno kako drugače organizirati dela za pospešitev preverjanja ...prikaži veča mi odgovori. Me ne zanima koliko ste vi čakali, jaz moram biti tu 12 ur a ni 12 ur dela bolj naporno kot uro in pol čakanja v koloni. Jaz v službi vi pa ste na dopustu. Komentar ni potreben 🙉🙊🙈

  • rd2dmk2 15:15 01.avgust 2021.

    če me spomin ne vara je eden od darsovih uslužbrncev pri fnevniku napovedal da bo promet manj stresen kot je bil v soboto. no ja človek pretrpi ure in ure stanja v koloni na vročini sam da gre na dopust, ...prikaži večt, da bi pa mal v karanteni bil za karkoli, e to pa ne gre..

  • popokatopetl 15:07 01.avgust 2021.

    Kolone so zato, ker so se spomnili vsakemu skenirat potni in še pregledovat pokronane papirje, ne da bi okrepili posadko na meji. To se je prej dogajalo le med "belimi stavkami"! Kolektivno zblojena oblast vseh držav. Ne štekam pa HR, ...prikaži več ki bi kukr radi imeli sezono...