Kaos v BTC-ju: Asistentke zaradi prerivanja pobegnile, posredovala je policija

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Zaradi ogromnega zanimanja in dejstva, da projekt izobraževanj na področju digitalne pismenosti "digitalni bon 22" omogoča le 5.000 prostih mest, upravičencev, ki izpolnjujejo pogoje pa je skoraj 740.000, nastane kaos, ki smo mu bila priča včeraj v BTC-ju.
Oglej si celoten članek

Včeraj smo na našem portalu poročali o nepopisni gneči pred trgovino Big Bang, kjer so zbirali prijave na tečaj računalništva. V namen opismenjevanja prebivalstva v starosti nad 55 let je to pogoj za pridobitev digitalnega bona v vrednosti 150 evrov. 

Na seznamu zvajalcev izobraževanj je 19 izbranih podjetij. Med njimi je družba Smart Naris, kjer pojasnjujejo, da so včeraj zbirali prijave na šestih lokacijah po Sloveniji, saj so "želeli omogočiti ciljni skupini prilagojene možnosti prijave in tako omogočili prednost pred digitalno prijavo."

Povsod se je gnetlo ljudi, v BTC-ju pa pravi kaos, v kar smo se lahko prepričali tudi sami. 

"Na žalost je na eni izmed lokacij, zaradi prerivanja med upravičenci, ki so se želeli prijaviti morala posredovati policija, naše asistentke pa smo začasno odstranili v notranjost poslovalnice," je po dogodku pojasnil predstavnik podjetja Smart Naris David Mohar.

Kot je zapisal, je zmeda glede digitalnih bonov nastala že pred zbiranjem prijav. "Interes, ki smo ga prejeli že predhodno je bil ogromen, saj je samo pri nas izrazilo interes za izobraževanja že predhodno pred možnostjo prijave preko 10.000 ljudi. To drastično presega vsa razpoložljiva mesta. Tako, da se je naval na omejeno število mest nekako pričakovali," je pojasnil Mohar. Do 14-ure so so prejeli skoraj 80.000 klicev na prijavni center, zato ljudje niso mogli dobiti zveze, čeprav so imeli kar 60 sočasnih linij in ekipo 15 agentov. 

Zaradi ogromnega zanimanja in dejstva, da projekt izobraževanj na področju digitalne pismenosti "digitalni bon 22" omogoča le 5.000 prostih mest, upravičencev, ki izpolnjujejo pogoje pa je skoraj 740.000, nastane kaos, ki smo mu bila priča včeraj v BTC-ju.

Da so digitalni boni neumnost in ne bodo pomagali pri dvigu digitalne pismenosti je hitro po nastopu mandata opozorila ministrica za digitalno preobrazbo Emilija Stojmenova Duh. Ogorčen in to upravičeno je tudi predsednik Zveze društev upokojencev Slovenije Janez Sušnik. "Bolje nič, kot da se dela selekcija," je dejal. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 35

  • 20:10 19. Avgust 2022.

    Sramota, bo kdo kolesaril??

  • 17:07 19. Avgust 2022.

    Izobraževanje bi lahko izpeljali na daljavo. Vnuki, nečaki bi lahko starejšim pri tem asistirali. A o tem je Golobovo nosilko …

  • 16:47 19. Avgust 2022.

    Sam kar je res- je res ! - Penziči sam da je kaj zastonj.. pa tudi( po vsem skupaj še …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.