Kapitanka letala izšolana pri nas

Foto: Iztok Dimc
Foto: Iztok Dimc
Alja Berčič Ivanuš je prva kapitanka pri slovenskem letalskem prevozniku, ki se je izšolala v Sloveniji.
Oglej si celoten članek

Alja Berčič Ivanuš je prva kapitanka potniškega letala, ki se je v celoti izšolala v Sloveniji. Preden je nastopila službo pri slovenskem letalskem prevozniku je v Slovenski vojski postala prva vojaška pilotka v Sloveniji.

Septembra 2005 se je pridružila Adriini ekipi. Kariero kopilotke je začela na 50-sedežnem letalu CRJ200, junija letos pa je postala kapitanka na letalih CRJ200 in CRJ900. 

V pogovoru za Adriino revijo In-Flight Magazine je dejala, da pot do naziva kapitana ni bila težka, je pa bila dolga. Preden je prišla v Adrio, je v Slovenski vojski letela na helikopterjih, kar ji je v letalskem smislu dalo širino. Berčič Ivanuševa uspešno usklajuje družinsko življenje in službene obveznosti. Kot je dejala, to zahteva veliko usklajevanja urnikov, a dolgčasa ne pozna. 

Berčič Ivanuševa sicer ni prva slovenska kapitanka, je pa prva, ki se je izšolala v Sloveniji. Slovenci smo kapitanko v preteklosti že imeli. To je bila Marjana Dežnak, ki pa se je izšolala v tujini. Zdaj je že upokojena.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 13:27 13. Avgust 2014.

    Čestitke.

  • 13:26 13. Avgust 2014.

    Je hudo, če še bicikla ne znaš vozit in nimaš jajc, pa vsi mislijo, da si moški? Kaj pa imaš …

  • 09:50 13. Avgust 2014.

    MOŽAČA LEZBAČA

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.