Slovenija
343 ogledov

Kapitanka letala izšolana pri nas

Alja Berčič Ivanuš Iztok Dimc
Alja Berčič Ivanuš je prva kapitanka pri slovenskem letalskem prevozniku, ki se je izšolala v Sloveniji.

Alja Berčič Ivanuš je prva kapitanka potniškega letala, ki se je v celoti izšolala v Sloveniji. Preden je nastopila službo pri slovenskem letalskem prevozniku je v Slovenski vojski postala prva vojaška pilotka v Sloveniji.

Septembra 2005 se je pridružila Adriini ekipi. Kariero kopilotke je začela na 50-sedežnem letalu CRJ200, junija letos pa je postala kapitanka na letalih CRJ200 in CRJ900. 

V pogovoru za Adriino revijo In-Flight Magazine je dejala, da pot do naziva kapitana ni bila težka, je pa bila dolga. Preden je prišla v Adrio, je v Slovenski vojski letela na helikopterjih, kar ji je v letalskem smislu dalo širino. Berčič Ivanuševa uspešno usklajuje družinsko življenje in službene obveznosti. Kot je dejala, to zahteva veliko usklajevanja urnikov, a dolgčasa ne pozna. 

Berčič Ivanuševa sicer ni prva slovenska kapitanka, je pa prva, ki se je izšolala v Sloveniji. Slovenci smo kapitanko v preteklosti že imeli. To je bila Marjana Dežnak, ki pa se je izšolala v tujini. Zdaj je že upokojena.

Komentarjev 4
  • Branidom 13:27 13.avgust 2014.

    Čestitke.

  • Branidom 13:26 13.avgust 2014.

    Je hudo, če še bicikla ne znaš vozit in nimaš jajc, pa vsi mislijo, da si moški? Kaj pa imaš plemenitega? Plombo v zobu?

  • Leon Plemeniti 09:50 13.avgust 2014.

    MOŽAČA LEZBAČA