Kar 35 odstotkov manj domačih gostov!

Foto: Žurnal24 Slovenci smo se zadnji konec tedna izogibali Obale. Verjetno je k temu nekaj dod
Ta konec tedna je bilo v piranskih in portoroških turističnih kapacitetah skupno kar za 11 odstotkov manj gostov, kot v enakem obdobju lani.
Oglej si celoten članek

Vseh turističnih nočitev od 13. do 15. avgusta je bilo 15.301. V primerjavi z lanskim prazničnim koncem tedna je bilo domačih gostov precej manj – kar za 35 odstotkov. Medtem ko je bilo tujih turistov za tri odstotke več kot lani. "Ne smemo sicer pozabiti, da so bili lanski rezultati nekaj posebnega, saj smo v občini Piran na račun povečanega števila domačih gostov kljub krizi zabeležili več nočitev kot leta 2008. V primerjavi z letom 2008 smo tako letos skupno zabeležili za osem odstotkov manj nočitev," je sporočila Lea Šuligoj s portoroškega turističnega združenja.

In kakšna sta bila prva dva tedna v avgustu? V vseh namestitvenih kapacitetah so od 1. do 15. avgusta zabeležili 110.191 nočitev, kar je le en odstotek manj kot v enakem obdobju lani. Opaziti je močan padec – 22 odstoten – domačih gostov, medtem ko je tujih za 15 odstotkov več kot lani.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.