Slovenija
10 ogledov

Kar 35 odstotkov manj domačih gostov!

Slovenci smo se zadnji konec tedna izogibali Obale. Verjetno je k temu nekaj dod Žurnal24 main
Ta konec tedna je bilo v piranskih in portoroških turističnih kapacitetah skupno kar za 11 odstotkov manj gostov, kot v enakem obdobju lani.

Vseh turističnih nočitev od 13. do 15. avgusta je bilo 15.301. V primerjavi z lanskim prazničnim koncem tedna je bilo domačih gostov precej manj – kar za 35 odstotkov. Medtem ko je bilo tujih turistov za tri odstotke več kot lani. "Ne smemo sicer pozabiti, da so bili lanski rezultati nekaj posebnega, saj smo v občini Piran na račun povečanega števila domačih gostov kljub krizi zabeležili več nočitev kot leta 2008. V primerjavi z letom 2008 smo tako letos skupno zabeležili za osem odstotkov manj nočitev," je sporočila Lea Šuligoj s portoroškega turističnega združenja.

In kakšna sta bila prva dva tedna v avgustu? V vseh namestitvenih kapacitetah so od 1. do 15. avgusta zabeležili 110.191 nočitev, kar je le en odstotek manj kot v enakem obdobju lani. Opaziti je močan padec – 22 odstoten – domačih gostov, medtem ko je tujih za 15 odstotkov več kot lani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.