Kar velja za Šoul, ne velja za druge

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Študentske organizacije. Ne strinjajo se niti z vrhovnim sodiščem.
Oglej si celoten članek

Čeprav je vrhovno sodišče pritrdilo, da je Študentska organizacija Univerze v Mariboru (Šoum) pravna oseba javnega prava in kot taka zavezana k posredovanju informacij javnega značaja, se v sorodni organizaciji na Primorskem (Šoup) s tem ne strinjajo. Tudi njim se obeta podobna odločitev vrhovnega sodišča, saj so tako kot Šoum po odločitvi novogoriškega upravnega sodišča vložili revizijo.

Neuradno: Ljubljana je za

Edina od treh študentskih organizacij univerz, ljubljanski Šoul, se z omenjenimi odločitvami sodišč neuradno strinja. Uradno sicer pravijo, da pozdravljajo vsako odločitev, ki bi pomenila ureditev statusa organizacije, in so se o tem že sestali z informacijsko pooblaščenko, sestati pa se nameravajo tudi s predstavniki računskega sodišča in ministrstva za javno upravo.

V Mariboru še brez odločitev

V Šoumu se zaradi odsotnosti direktorja še niso odzvali na odločitev vrhovnega sodišča, neuradno pa je znano, da taki odločitvi podobno kot Šoup strogo nasprotujejo.

Tudi pri krovni Študentski organizaciji Slovenije (Šos) se v preteklosti niso strinjali s tem, da so zavezani k posredovanju informacij javnega značaja. Do odločitev sodišča se niso posebej opredeljevali, saj je to odločalo o statusu Šouma, ne pa o Šosu, so nam odgovorili.Ma. K.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.